sunnuntai 3. marraskuuta 2013

mmmmm... MAKUA KASTIKKEESSA
 Loppuviikko ja viikonloppu meni yhdessä hurahduksessa ystävän syntymäpäiviä 20-luvun teemalla ensin valmistellessa ja sitten juhliessa. Juhlista myöhemmin lisää kuvakavalkadin muodossa. Tänään olen siis ottanut rennosti lepäillen ja mikä olisikaan parempi päivä siihen kuin sumuinen sunnuntai.
 
Jossain vaiheessa tyttäreni kyseli, että eikö tehtäisi kuitenkin jotain ruokaakin, joten... hommiin. Tytär tosin hoiteli suurimman osan, itselleni jäi "vaativa" lohen paistaminen uunissa!
Eli siis lohi nahkapuoli ylöspäin uunivuokaan, 200 C n. 10 minuuttia. Sen jälkeen vuoka pois uunista ja "kuori" haarukalla rullaten nahka pois päältä, mausta haluamallasi tavalla ja kala takaisin uuniin noin 10-15 minuutiksi.
Lisukkeeksi keitettiin parsakaalia, mutta SE juttu tänään, oli kastike. Tyttäreni fiilispohjalta loihtima ihanan makuinen kastike kruunasi nopean ja helpon ruoan.
PURJO-SALOTTI-KASTIKE KALALLE
 
n.10-15 cm pätkä purjoa
1 salottisipuli
1 rkl voita tai margariinia
n. 2 dl ruokakermaa
suolaa
sitruunapippuria
valkopippuria
sitruunamehua
chili-lime-rouhetta
 
Pilko purjo ohuiksi renkaiksi ja silppua salottisipuli pieneksi. Kuullota purjoa ja sipulia voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta oman makusi mukaan, meillä tänään laitettiin tällainen arsenaali mausteita. Kaada päälle ruokakerma ja anna makuuntua sen aikaa, kun lohi on uunissa.  
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti