lauantai 9. marraskuuta 2013

AURA-PIPARI-KIERTEET
 joulunaika lähestyy
 Hämärtyvät illat houkuttelevat sytyttelemään kynttilöitä ja kääriytymään viltteihin. Ehkä viileänä päivänä laitetaan takkaan tuli ja tuijotellaan vaan liekkeihin. Sisäistä lämmikettä saatetaan hakea kuumana höyryävästä glögistä.
Glögin kanssa pikkunaposteluun sopii tietenkin piparit ja piparien kanssa Aura-juusto. Selailin eri reseptejä ja löysin kokeilun arvoisen. Tässä yhdistetään juusto ja piparitaikina ja sainkin aikaan pieniä herkkuja, joita tuli syötyä sitten useampi. Välillä höyryävää glögiä ja välillä pehmeällä Aura-sydämellä varustettuja piparipikkuleipiä. Ja kynttilänliekkiin tuijottelua...
AURA-PIPARI-KIERTEET
 
250 g piparitaikinaa
1-2 dl Aura-juustomurua
2 rkl smetanaa
2 tl maizenaa
 
Sekoita maizena smetanaan. Lisää sekaan Aura-murut. Sitä enemmän Auraa, mitä enemmän siitä pidät. Tänään kokeilin n. yhdellä desillä, mutta se oli mielestäni ehkä liian vähän. Eli ensi kerralla hiukan lisää.
Sulata piparitaikina ja kauli se ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täytetahna taikinalle ja rullaa levy. Leikkaa veitsellä noin sentin paksuisia kiekkoja ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit halutessasi painaa niitä vähän ohuemmiksi, mutta itse en tällä kertaa tehnyt niin.
Paista 225 C uunissa n. 7 minuuttia. Varo, etteivät ne pääse palamaan pohjasta. Anna jäähtyä (ainakin hetken aikaa) ja tarjoa!
 

 


2 kommenttia:

  1. Aivan pakko kokeilla! Perus pipari-aurajuusto yhdistelmää täytyy jo saada aina välillä, ja tossahan ne on hyvänä makuyhdistelmänä :)

    VastaaPoista