torstai 7. helmikuuta 2013

SIPULIPIIRAKKA
 Pitkä työpäivä takana ja ajattelin vain äkkiä piipahtaa kauppaan hakemaan kivennäisvettä. Ja siinä sitten törmäsin ystävääni Piaan ja tuli puhe rennosta lepäilystä tänä iltana. Vakuuttelin, että tällaisen työpäivän jälkeen ei jaksa lähteä jumppaan eikä tehdä yhtään mitään ja ilman muuta lepään. Johon Pia loi epäilevän katseen ja minä tuijottelin Pian selän takana olevaa vihannes- ja juurestiskiä. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Ihania sipuleita tarjolla! Tunnustin siinä samantein, että taidankin tehdä pitkästä aikaa sipulipiirakkaa iltapalaksi ja kyytipoikana lasillinen punaviiniä. Ihanaa! Että sellainen ilta siitä sitten tuli: energiaa tuli taas kerättyä kokkaamalla... ja syömällä myös!
 SIPULIPIIRAKKA

Pohja
3½ dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
1 keltuainen
n. 4 rkl kylmää vettä

Täyte
4 isoa sipulia renkaina
30 g voita
½ tl muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria
2 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta
2 kananmunaa

Sekoita pohjan aineet keskenään monitoimikoneessa tai nypi käsin. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 10 min 180 C uunissa.

Kuullota sipulit kattilassa voisulassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loput aineet hyvin sekoittaen. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista n. 20-30 min 200 C uunissa.  
 Painele taikina vuokaan ja paista pohjaa n. 10 minuuttia. Voit pistellä pohjan haarukalla ennen paistamista.
 Kuullota sipuleita sulatetussa voissa kattilassa.
 Sekoita kaikki täytteen aineet sipulien sekaan kattilaan.
 Paista uunin keskitasolla kunnes piirakan täyte jähmettyy ja pinta vähän ruskistuu.



2 kommenttia:

  1. onpa herkkua. Ootko koittanu tehdä samaa punasipulista? Ja pohjaan käyttää perunaa. Tulee kans herkkua,mut kyl tää perus sipulipiirakkakin maistuu aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt punasipulista, mutta kokeilla voisi. Tästä tuli tällä kerralla tosi makeaa ja hyvää. Ystäväni, joka ei juurikaan sipulia syö, maistoi ja yllytti muitakin maistamaan eli tykkäsi!

      Poista