sunnuntai 17. helmikuuta 2013

HERNEKEITTOPÄIVÄ
 Loppiaisen ja laskiaisen perinneruokiin kuuluu ehdottomasti itse tehty hernekeitto. Pakastimeen laitan aina jouluna pari kunnon palaa joulukinkkua odottelemaan keiton keittämistä, mutta tänä vuonna en saanut hernekeittoa aikaiseksi kuin vasta näin viikon laskiaisen jälkeen. Mutta miten se voikaan maistua aina yhtä hyvälle!
Jokaisen hernepussin kyljessä on keittoresepti ja niitä noudattamalla tulee hyvä. Tässä kuitenkin se vielä kirjattuna.
 
HERNEKEITTO
 
500 g herneitä
2 ½ l vettä
n. 500 g sianlihaa
1 sipuli
n. 2 tl suolaa
½-1 tl meiramia
 
Huuhdo herneet huolellisesti ja liota herneitä vedessä 6-12 tuntia. Pane herneet kiehumaan liotusvedessään, lisää pilkottu sipuli ja paloiteltu sianliha tai kinkku sekä suola ja keitä 1-2 tuntia. Sekoittele aina välillä ettei keitto tartu pohjaan. Mausta keitto meiramilla ja tarpeen mukaan lisää suolaa. Tarjoa sinapin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti