maanantai 25. helmikuuta 2013

PASTAPAISTOS TIINAN POJILLE
 Viikonloppu vierähti vauhdilla ja tuli tehtyä kaikenlaisia jo aiemmin hyväksi havaittuja ruokia ja sen takia en tänne paljon leivonnan lisäksi mitään päivitellytkään. Tänään keskustelin kollegani Tiinan kanssa ja hän kyseli uusia ruokavinkkejä - hiihtoloma takana ja ruoanlaittoa taas arjen keskellä edessä. Jauheliha on yksi helpoimpia ja nopeimpia, muunneltavimpia ja ruokaisampia raaka-aineita näin kotikokin vinkkelistä katsottuna.
Silloin, kun haluaisi tehdä lasagnea, mutta ei ole maitoa tai silloin, kun olisi makaronilaatikko mielessä eikä ole maidon lisäksi kananmuniakaan, voi tehdä pikaisen pastavuoan. Mitä vaan pastaa sattuu kaapissa olemaan pohjalle, jauhelihaa ja jotain kasviksia pinnalle tomaattimurskan kanssa ja kuorrutukseksi juustoa. Raikas salaatti lisäksi ja siinä se! Meillä nuoriso, joka käy salilla, huutelee aina pastaruokia, joten tämä on oivaa saliruokaa varsinkin täysjyväpastasta tehtynä.
 
PASTAPAISTOS
 
250 g täysjyväfusillipastaa
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 iso porkkana
200-400 g tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
suolaa
mustapippuria
tuoretta (tai kuivattua) basilikaa
1-2 tomaattia
juustoraastetta
 
Laita täysjyväpasta kiehumaan.
Ruskista jauheliha pannulla, lisää loppuvaiheessa sekaan silputtu sipuli ja valkosipulin kynnet, anna paistua vähän aikaa. Lisää sekaan pannulle raastettu porkkana, sekoita. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska ja vesi, sekoita. Lisää hienonnettu basilika ja anna hautua sen aikaa, kunnes pasta on kypsää.
Laita uunivuokaan alimmaksi pasta ja sitten jauhelihakastike. Leikkaa tomaatit pyöreiksi viipaleiksi ja laita päälle. Ripottele lopuksi reilusti juustoraastetta pinnalle.
Paista uunissa 200 C n. 15 min, kunnes juusto vähän sulaa ja tomaatti lämpenee. Tarjoa salaatin kanssa.
 Lisää porkkanaraaste pannulle ja sekoita.
Lisää lopuksi silputtu basilika ja anna hautua kunnes alat koota pastaa ja kastiketta uunivuokaan.
Anna paistua uunissa vartin verran kunnes juusto sulaa pinnalle.
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti