sunnuntai 10. helmikuuta 2013

SAARISTON RIESKAT
 Tyttärelläni on sama leipomisvimma kuin itsellänikin. Yhtäkkiä alkaa vaan tehdä mieli leipoa jotain...Illalla tietenkin iltapalaa. Anni pyöriskeli keittiössä ja selaili reseptejä toisensa jälkeen ja kurkki kaappeihin ja ääneen tuskaili mitä tekisi. Kunnes löysi vanhan rieskareseptin. En tiedä, mista se on saanut nimensä, koska ei siinä ainakaan mitään saaristolaisaineksia ole. Tai mitä ne ainekset nyt sitten olisivatkaan. Meillä tehtiin tänään puolikas annos, josta tuli 8 rieskaa ja vehnäjauhoja Anni korvasi sämpyläjauhoilla ja puolikkaalla desillä kauraleseitä, mutta laitan tähän alkuperäisen koko reseptin. Teen kanssa iltapalana rieskat maistuivat erittäin hyvälle, kiitos Anni!
 
SAARISTON RIESKAT
 
75 g margariinia
½ l vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 1,5 l vehnäjauhoja
 
Sulata rasva ja lisää kädenlämpöinen vesi. Murenna sekaan hiiva, lisää sokeri, suola ja noin litra jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi, lisää jauhoja tarvittaessa. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Jaa taikina 16 osaan ja leivo ne ensin pyöryköiksi. Kauli ne sitten pyöreiksi, noin puolen sentin paksuisiksi leiviksi, jotteivat leivät kohoaisi liikaa. Pistele leivät ennen paistamista hyvin.
Paista 275 C uunissa n. 5 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti