maanantai 18. helmikuuta 2013

ILTAPALAKSI TÄYTETTYJÄ SARVIA
 Meneillään hiihtolomaviikko ilman hiihtoa tai varsinaista ohjattua liikuntaa, joten energia täytyy hakea, yllätys yllätys, keittiöstä. Jos töiden jälkeen istahtaa nojatuolin nurkkaan ja alkaa tuijottaa televisiota, vaipuu horrokseen, josta ei tokene ennen seuraavaa aamua. Itselläni on ainakin poltteleva tarve iltaisinkin touhuta jotain. Ja kun liikuntaharrastukset ovat tauolla, on tosi kiva hääräillä keittiössä ja ilahduttaa muitakin samalla. Sita paitsi energia lisääntyy oheistuotteena ilmaiseksi!
 
Suolainen uppoaa illalla aina paremmin kuin makea, joten tänään päädyin suolaisiin, täytettyihin sarviin. Netistä löytyy näitäkin reseptejä paljon ja itse mukailin taas kerran Hellapoliisin ohjetta. Tein niitä sen verran, että riittää pakastettavaksikin muutama... tai siiten ei. Tuoreet leivonnaiset teen kanssa ovat aina sen verran houkuttelevia, että saattavat kadota saman tien parempiin suihin.
 
TÄYTETYT SARVET (18 kpl)

100 g margariinia tai voita
6½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
3 dl maitoa
 
Väliin
kinkkusuikaleita
juustoraastetta
 
Nypi kulhossa tai sekoita monitoimikoneessa rasva, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon maito, sekoita vain sen verran, että saat ainekset tasaisesti sekaisin.
Jaa taikina kolmeen osaan.
Pyöritä taikinat palloiksi ja kaulitse ne pyöreiksi kiekoiksi.
Leikkaa 6-8 sektoriin.
Ripottele leveämpään päähän kinkkusuikaleita ja juustoraastetta tai pelkkää juustoa.

Kääri taikinasektorit sarviksi leveimmästä kapeimpaan päähän, käännä sarven muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle esimerkiksi unikonsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti