perjantai 30. marraskuuta 2012

LOHI ON NIIN HYVÄÄ
 Nyt on taas se aika, että kaikenlaisia reseptejä pukkaa kauppojen mainoslehtisissä ja aikakausilehtien sivuilta. Ihanaa on lueskella niitä ja miettiä mitä kokeilisi. Stockmannin lehdestä bongasin sellaisen lohireseptin, jota oli ihan pakko kokeilla. Lime tekee ruoasta kuin ruoasta raikkaan ja mielenkiintoa toi myöskin ilmakuivattu kinkku kalan huntuna. Ruoan kanssa tarjottiin juuresgratiinia. Tyttäreni suosikki on avokado ja sekin oli yhdistetty tähän ruokaan, joten katselkaa ja maiskutelkaa. Ruoka oli erittäin helppo ja hyvä ja taidanpa tehdä sitä toistekin!
LOHI JA AVOKADOLIME (neljälle)
 
LOHINYYTIT
 
4 palaa ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
valkopippuria ja ripaus suolaa
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
 
Laita kaksi viipaletta kinkkua vieri viereen, hieman limittäin. Laita lohipala kinkun päälle, mausta varovasti suolalla ja pippurilla. Kääri paketiksi. Paista lohi joka puolelta kuumassa pannussa n. 1 min / sivu. Laita uunivuokaan ja uuniin 5 minuutiksi 120 asteeseen. (itse paistoin kahdelta puolelta minuutin ja laitoin 200 C uuniin 5 minuutiksi)
 
AVOKADOLIME-SALSA
 
2 kypsää avokadoa
½ limen mehu ja raastettu kuori
1 pieni murskattu valkosipulin kynsi
ripaus sormisuolaa
1 tl piparjuuritahnaa
2 rkl hienoksi silputtua korianteria
 
Murskaa avokadot karkeasti. Lisää hyvin pestyn limen kuori ja mehu. Lisää muut ainekset. Tarjoile lohen päälle.
 
GRATINOIDUT JUUREKSET
 
6-8 jauhoista perunaa
2 isoa porkkanaa
3 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
n. 3 dl maitoa
n. 1 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
n. 1 dl juustoraastetta
 
Keitä kuoritut, paloitellut porkkanat ja perunat melkein kypsiksi.
Tee gratinointikastike: sulata kattilassa margariini ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito ja kerma pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Mausta ja lisää juustoraaste.
Kaada valutetut juurekset uunivuokaan ja päälle juustokastike. Paista uunissa 200 C n. 20-30 min. kunnes päällinen vähän ruskistuu.
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti