torstai 14. syyskuuta 2017

PARILOITU BRIE JA VIIKUNOITA
 Viikonloppuisin tulee herkuteltua aika usein juustoilla. Oma suosikkini on ehdottomasti Brie eli valkohomejuusto. Ja aika simppelinä versiona eli huoneen lämpöistä, vähän valuvaa Brietä, TUC -keksejä ja viinirypäleitä. Niin, ja tietysti lasi hyvää punaviiniä.

 Tytär oli kyläilemässä ja käytiin yhdessä ruokakaupassa. Ja siellähän se Brie-kieeko kauniissa puurasiassaan tuijotti meitä kylmähyllyssä. Ja siitä muistin, että olin nähnyt jossain grillatun Brien ohjeen.

 Kotona päädyimme kuitenkin parilapannuun grillin sijaan ja toimi aivan loistavasti sekin. Mies pariloi ja tytär koristeli viikunoilla. Helposti hyvää! Kyllä maistui!
GRILLATTU TAI PARILOITU BRIE

1 Brie-kiekko
1-2 rkl öljyä
Tarjoiluun
viikunoita

 Ripottele Brielle öljyä molemmin puolin. Kuumenna parila-pannu. Laita Brie pannulle ja paista n. 3-5 min. molemmin puolin. Anna paistua riittävästi, että sisus sulaa. Voit myös grillata juuston grillissä, mutta varo, ettet riko pintaa kääntäessäsi juuston, ettei se valu grilliin.
 Aseta tarjolle isolle lautaselle ja viipaloi runsaasti kypsiä viikunoita reunoille ja päälle. 
 Nauti punaviinin ja suolakeksien kanssa heti.
Valitse kaupassa pehmeitä, kypsiä viikunoita, joissa on riittävästi makeutta tai käytä valmista viikunahilloa.
Ihanaa, lämmintä, valuvaa Brietä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti