lauantai 30. syyskuuta 2017

 Viikonlopun mättöruokaa,
 POTATO SKINS
 Tämä ruoka menee ihan Top 3:n joukkoon, kun mietitään, että mitäköhän söisi telkkaria katsellessa, kun alkaa joku oma suosikkiohjelma. Toki näitä perunoita (tai kuoria) voi syödä muutenkin.
 Olen tehnyt näitä aiemminkin (linkki tästä *), mutta muistelin, että silloin ruoan valmistamiseen meni tuntitolkulla. Nyt oli tavoitteena kohtuuajassa saada lautaselle jotain herkutteluun.
 Jep, mutkat suoriksi ja lautasella oli herkut noin tunnissa. Näitä voi syödä lämpiminä tai kylminä - suoraan uunista tulleina tosin suu palaa (nimim. kokemusta on)!

NOPEAMMAT PERUNAN KUORET ELI POTATO SKINS QUICKLY

1-2 perunaa/ruokailija (jauhoisia, tässä uuniperuna Rosamunda)
oliiviöljyä
sormisuolaa
Täyte:
perunaa
meetvurstia
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
cheddar-juustoa
Päälle:
créme fraichea
ruohosipulia

 Pese perunat hyvin ja puolita ne pituussuunnassa. Ripottele päälle oliiviöljyä ja vähän sormisuolaa.
 Laita perunat uunivuokaan ja paista 200 C uunissa n. 30-40 min.
 Ota perunat uunista ja koverra perunoista sisus pois osittain (älä puhko reikiä kuoriin ja varo sormiasi, peruna on tosi kuumaa).
 Laita perunan sisukset kulhoon ja murskaa niitä haarukalla (saa jäädä kokkareita). Kuutioi pieneksi meetvurstiviipaleita (niin vähän tai monta kuin haluat) ja silppua ruohosipulia. Lisää perunan sekaan. Raasta tai kuutioi cheddarjuustoa (itse käytin Lidlin paksuja viipaleita ja kuutioin niitä) ja lisää seokseen. Määrät ovat aivan itsestäsi ja maustasi kiinni. Mausta varoen suolalla (meetvursti ja juusto tuovat jo itsessään suolaisuutta) ja mustapippurilla.
 Laita seosta perunankuoriin ja laita vielä päälle cheddaria.
 Paista 200 C uunissa noin vartin verran. Tarjoile créme fraichen ja ruohosipulisilpun kanssa.
Halkaistut perunat kypsyvät nopeammin kuin kokonaiset ja öljy vähän mehevöittää niitä. 
Koverra perunoita siten, ettei kuoriin tule reikiä. Itse käytin haarukkaa ja lusikkaa tähän, etteivät sormet palaneet.
Käytä täytteeseen aineksia oman makusi mukaan. Mausta ja maista.
Itse rakastan juustoa ja siksi olen käyttänyt cheddaria sekä täytteessä että päällisessä reilusti.
Nautiskelemaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti