tiistai 19. syyskuuta 2017

JUUSTOISET KUKKAKAALIPIHVIT
 Pelastakaa kukkakaalit, osa 284. Jep, kukkakaali-intohimoni ei ota laantuakseen. Jos tämän syksyn jostain muistaa myöhemmin, niin juuri näistä monipuolisista kukkakaalin käyttövinkeistä. Tämän reseptin nappasin jostain ja laitoin sen heti testaukseen. Hiukan haasteellista oli aluksi paistaa ehjiä pihvejä, kun en malttanut tarpeeksi kauaa antaa kukkakaalien valua keittämisen jälkeen. Eli siinä kannattaa olla tarkkana, ettei seoksesta tule liian vetistä. 

 Maku oli hyvä, juustojen suolaisuus ei peittänyt kukkakaalin herkullista ominaismakua. Ja näitten pihvien kanssa käy taas joku pirteä dippi. Valmiita dippejä on nyt kaupan hyllyt pullollaan eli sieltä vain omaa herkkumakua valitsemaan. Meillä oli chili&paprika Créme Fraiche käytössä ja se toi mukavasti pientä potkua mietoihin pihveihin. 

JUUSTOISET KUKKAKAALIPIHVIT


1 (n. 500 g) kukkakaali
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
Paistamiseen
1 voita tai öljyä

 Leikkaa kukkakaalista kanta pois. Paloittele kukkakaali ja keitä vähässä vedessä pehmeäksi. Valuta hyvin (muuten koko seoksesta tulee liian vetistä, eikä pihvejä saa paistettua), jäähdytä ja murskaa rakeiseksi haarukalla tai sauvasekoittimella. 
 Sekoita joukkoon juustoraasteet, jauhot, munat ja suola. Paista ensin yksi reilun sentin paksuinen koepihvi rasvassa ohukaispannulla keskilämmöllä. Paista noin 2-5 minuuttia ja käännä pihvi. Itse paistoin pihvejä suht miedolla lämmöllä viitisen minuuttia per puoli. Jos pihvi ei pysy koossa, sekoita massaan lisää vehnäjauhoja (n. 1 rkl). Paista loput pihvit samaan tapaan.
 Tarjoa kermaviilidipin tai valmiin Créme Fraiche -dipin kanssa.
Lettupannulla pihveistä saa helposti tasakokoisia, mutta tavalliseenkin pannuun voit taikinaa laittaa paistumaan.
Malta antaa pihvien paistua rauhassa miedolla lämmöllä, että ne kypsyvät myös sisäpuolelta.
Oi, mitä herkullisen pulleita kukkakaalipihvejä!
Dipistä saa lisämakua pihvien kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti