torstai 14. syyskuuta 2017

JUURESRAASTEPIHVIT
 Syksyn viettelykset ovat kiertyneet osaltani aika tavalla erilaisten juuresten ja kasvisten ympärille. Ja koska punajuuri on yksi suosikkejani, sitä pitää työntää vähän joka paikkaan. Ja jostain syystä tänä syksynä olen myös viehättynyt erilaisista kasvispihveistä. 

 Tytär oli viikonloppuna kyläilemässä ja pienellä vihjailulla sain hänet keittiöön ja paistinpannun ääreen. Ensin tietenkin piti kuoria ja raastaa juurekset (no, raastamisen hoiti meillä kone) ja sen jälkeen hänellä olikin pitkä tovi lieden luona. Alkuperäinen resepti on Antti Vahteran ja siihen tulee vuohenjuustoa ja parmesaania juuresten lisäksi. Vähän muokkailin taas reseptiä ja laitan omat lisäykseni reseptiin. 
 Kermaviilikastikkeen kanssa nämä pihvit olivat ihan sairaan hyviä, jos sanonta sallitaan. Kannattaa siis käyttää vähän enemmän aikaa ja pääsette herkuttelemaan.

MAUKKAAT JUURESRAASTEPIHVIT  (n. 10-15 kpl)

Noin 6 dl juuresraastetta (esim. porkkanaa, punajuurta, perunaa, bataattia) - meillä punajuurta eniten, sitten vähän perunaa ja porkkanaa
2 munaa
1 rs (150 g) levitettävää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

- meillä myös Créme Fraichea vähän
1 dl (parmesaani) juustoraastetta
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna - meillä tavallista persiljaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Kuori ja raasta juurekset mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa.
Lisää sekaan loput aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Kuumenna lettupannussa voita tai öljyä.
Nosta lusikalla pihvimassasta nokareita lettupannulle, taputtele ohuiksi pihveiksi. Paista pihvit miedolla lämmöllä molemmin puolin (n. 5 min / puoli). Älä hätäile, pihvit on helpompi kääntää, kun ne ovat saaneet rauhassa kypsyä ja jähmettyä.

 Tarjoa kermaviilidipin kanssa.
Meillä dippiin laitettin ripaus suolaa ja sokeria sekä rouhittua mustapippuria, silputtua ruohosipulia ja sitruunamehua. 
Malta paistaa pihvejä rauhassa, että juurekset kypsyvät myös vähän sisältä ja pinnasta tulee rapsakka.
Kermaviilidippi raikastaa pihvit mukavasti.
Salaattia, kermaviilidippi ja pieni timjamin oksa - täydellistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti