keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Taste of Tuusula 2017
(pääruoka)
 Tähän pääruokaan osuivat makupariksi lohi ja hernepyree ja olipa hyvä yhdistelmä. Valmis remoulade -kastike olisi voinut jäädä poiskin eli sitä ei tämä ruoka olisi jäänyt kaipaamaan. Pienet palsternakkalastut toivat vähän tekstuuria ja niitten makeus sopi hyvin suolaisen lohen pariksi. Tee palsternakkalastut etukäteen ja samoin hernepyree (lämmitä se juuri ennen tarjoilua). Laita perunat kiehumaan sillä välin, kun syötte alkuruokaa.
LOHIVARTAAT GRILLISSÄ

400 g lohta
1 rkl öljyä
1 limen mehu
1 1/2 rkl soijaa
1 tl hunajaa
1/2 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee n. 3 x 3 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. 

 Sekoita öljy, limenmehu, hunaja ja soija keskenään esim. vahvassa pakastepussissa. Lisää kalat sekaan ja anna maustua noin 1 tunti.
 Pujota palat kylmässä vedessä liotettuihin grillitikkuihin. Ripottele maustuneille vartaille suolaa ja rouhaise pinnalle mustapippuria. 
 Grillaa vartaita grillissä keskilämmöllä tai parilapannulla noin 3 minuuttia puoleltaan. Kypsymisaika riippuu palojen paksuudesta. 

HERNEPYREE

200 g pakasteherneitä
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 dl kermaa
1/2-1 tl suolaa
mustapippuria

 Sulata voi kattilassa ja lisää silputtu sipuli ja kuullottele pehmeäksi. Lisää pakasteiset herneet ja sekoittele vähän aikaa, kunnes herneet kuumenevat ja vähän pehmenevät. Lisää kerma ja anna kuumentua. 
 Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa mahdollisimman sileäksi. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

PALSTERNAKKALASTUT

1 palsternakka
öljyä
sormisuolaa

 Kuori palsternakka ja leikkaa siitä aika ohuita viipaleita.
Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla. Laita lastut kuumaan öljyyn varoen ja anna niitten paistua vähän aikaa. Käännä ne reikäkauhalla välillä. Ota lastut pois öljystä, kun ne saavat vähän väriä. Varo, ettet polta niitä, koska se käy yllättävän nopeasti (kokemusta on). Laita lastut talouspaperin päälle, että liika öljy imeytyy pois. Ripottele päälle halutessasi vähän sormisuolaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti