tiistai 20. kesäkuuta 2017

Taste of Tuusula 2017
(alkuruoka)
 Pihallani kasvaa valtava puska lipstikkaa ja olen huomannut, että aika harvoin sitä tulee kuitenkaan käytettyä. Siksipä olin jo jokin aika sitten päättänyt, että siihen pitää nyt keskittyä. Lipstikka on maultaan vähän kuin lihaliemi, eikä sitä voi ihan hirveän paljoa yhteen ruokaan laittaa. Löysin Hannan soppa -blogista tämän keittoreseptin, johon tuli lipstikan lisäksi nokkosia. Jee! No, seuraavalla kerralla teen kyllä pari muutosta tähän vaikkei tämäkään hullumpi ollut. Muutokset laitan tuonne reseptiin.
Tyttären mielestä keitto maistui perunakeitolta ja siinä oli kyllä totuuden hiven.
LIPSTIKKA-NOKKOSKEITTO

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
1/2 kg jauhoisia perunoita
4-6 dl vettä
muutama lipstikan oksa
1/2 l tuoreita nokkosia
1 dl kuohukermaa
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
keitetty munanpuolikas/ruokailija

herneenversoja

 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipuleita miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia.
 Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne kattilaan ja sekoittele hetki. Lisää kattilaan vesi ja anna kuumentua kiehuvaksi. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.
 Lisää kattilaan hienonnettu lipstikka ja nokkoset sekä kuohukerma. Keitä vielä muutama minuutti.
( Muutos; ryöppää nokkoset ensin pienessä vesitilkassa eli laita kiehuvaan veteen nokkoset noin minuutiksi. Valuta siivilässä ja purista vesi pois. Hienonna nokkoset ja lipstikan lehdet. Laita kattilaan 1 dl vettä ja hienonnetut lipstikat ja nokkoset sekaan. Anna kiehua pari minuuttia ja sen jälkeen hienonna ne sauvasekoittajalla. Lisää tämä seos ja kerma sen jälkeen perunoiden sekaan. Keitä muutama minuutti.)

 Soseuta keitto blenderissä tai sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella (ettei perunasta tule liisterimäistä). Kaada takaisin kattilaan ja mausta omenaviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna keitto, jos pääsi jäähtymään ja tarjoile sitten keitettyjen munien ja herneenversojen kanssa.


Pirskahteleva rosé sopi hyvin myös tämän alkuruoan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti