maanantai 12. kesäkuuta 2017

PERUNANYYTIT GRILLISTÄ
JA PUUTARHATUNNELMIA
 Viikonloppuna tuli keitettyä varhaisperunoita aika reilusti ja siksipä sunnuntaina tehtiinkin grillissä makkaroiden seuraksi perunanyyttejä. Arvaan, että näitä on tehty grillissä jos toisessakin, mutta tämäpä olikin itselleni vähän muistutuksena, mihin kaikkeen peruna taipuu.
 Aurinkoinen sää houkutteli kiertelemään pihalla ja tuijottelemaan tätä ihanaa vihreyttä vähän enemmänkin. Mukavia lomanodotuspäiviä itse kullekin!

PERUNANYYTIT GRILLISSÄ

keitettyjä perunoita (vanhoja tai uusia)
kevätsipulia
fetajuustoa
suolaa
voita 
foliota

 Kuori ja pilko perunat sopiviksi suupaloiksi. Viipaloi kevätsipuli kokonaan ohuiksi viipaleiksi. 
 Ota foliosta palat jokaista ruokailijaa varten. Asettele jokaiselle foliopalalle perunoita ja kevätsipulia. Suolaa kevyesti. Murenna päälle fetaa ja laita pari nokaretta voita.
 Sulje nyytit ja laita grilliin taitospuoli ylöspäin. Grillaa noin vartin verran ja paista makkarat samalla (tai jotain muuta syötävää).
Laita kaikki aineet folion päälle ja kääri nyytiksi.
Avaa folio varovasti, sillä tässä kiireinen polttaa helposti suunsa.
Lämmin ilma houkuttelee ulos syömään.
Janojuomana vesi on ihan parasta ja tällä kertaa maustoin sen kurkkuviipaleilla.
Ihanan raikasta kurkkuvettä!
Kiertelin pihalla ja vastaleikattu nurmikko tuoksui nenääni.
Kaikki on kasvanut pihalla ihan valtavasti - taloa tuskin erottaa enää alapihalta päin katsottuna.
Omenapuista kaksi pitää välivuotta, mutta tämä punakaneli kukki runsaasti ja nyt alkaa jo raakileiden muodostus olla aluillaan.
Samassa kohdassa kuin edellistä kuvaa ottaessani, on näkymä toiseen suuntaankin vihreyden valtaama. Tänä kesänä päätin jättää kasvimaan oman onnensa nojaan. Siellä kasvaa monivuotisina raparperia, lipstikkaa, piparjuurta, ruohosipulia ja mansikkaa. Mitään en siis istuttanut vaan riittää, että kitken rikkaruohoja noiden juurilta. Iso puu/pensas keskellä kuvaa on kriikuna ja se ei kovin paljon kukkinut tänä keväänä eli välivuosi tulossa sillekin sadon suhteen. Oikeassa reunassa pilkottavat viinimarjapensaat ja karviaiset ja niihin onkin sitten tulossa satoa kriikunankin puolesta.
Pihan hiekkakäytävät ovat kasvaneet lähes umpeen ja niitä olenkin perannut muutamana päivänä.
Terassin reunoilla kasvaa sireenejä ja punakanukkaa. Kanukka tosin on osittain kuivunut vanhuuttaan ja vaatiikin hoitoleikkausta tänä kesänä.
Hortensia on yksi suosikkikukistani ja tänä kesänä hankin valkoisen version terassille. Tyttäreni kyllä sanoi, että näyttää enemmän vaaleanvihreältä, mutta luotan siiehn, että kun kukat kunnolla aukeavat, ne hohtavat valkoisena. Muutama fleeceviltti pitää olla aina Suomen kesässä varalla.
Sain töistä ihanan valkoisen maljaköynnöksen ja nyt jääkin nähtäväksi, kuinka korkeaksi saan sen kesän aikana kasvamaan.
Valkoiset kukat suorastaan hohtavat!
Lilan sireenin vierestä näkee vähän terassille. Ajattelin istuttaa terassin kaiteelle laatikkoon vielä jotain köynnöskukkaa. Täytyy siis suunnata askeleet puutarhamyymälään.
Ahomansikoita kasvaa pitkin pihaa siellä täällä. 
Päästäänköhän juhannuksena jo maistelemaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti