sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

TASTE OF HELSINKI 2017
Jälkiruokapöytä

 Aah ja nam ja lurpsis! Tämän vuotinen Taste of Helsinki on koettu ja herkulliseksi havaittu. Miettikää; 10 huippuravintolaa, joista jokainen tarjoilee neljä eri ruokalajia eli 40 annosta! Ihan kaikkia ei jostakin syystä 😅 pystytty maistelemaan, mutta aika monta kyllä.
 Pääsin jälleen Electroluxin vieraaksi tähän kesän ehdottomasti "must to go" -tapahtumaan. Kansalaistorilla Helsingissä järjestettävää ruoan ja juoman juhlaa helli tänä vuonna myös sää - aurinkoa ja leppeää kesäsäätä riitti koko lauantai-illaksi.
Aloitus ja makunystyröiden herättäjä oli Electroluxin tarjoama lasillinen hyvää valkoviiniä ja lämmin kalaterriini-focaccia. Leivän välissä oli kuohkeaa kalaterriiniä, caesar-kastiketta ja rucolaa sekä vähän korianteria.
Ystäviä, aurinkoa, hyvää ruokaa - kesäinen lauantai-ilta kauneimmillaan!
Kuvat puhuvat enemmän kuin sanat, joten: 
Olkaa hyvä, alkuruokia!
Bistro O mat'in Savustettua punajuurta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa (yksi suosikkini).
Savoyn Mustaherukalla maustettua silakkaa Escabeche, perunahelmiä ja tillikreemiä. En maistanut tätä itse, mutta oli kuulemma erittäin hyvän makuista.
Tocan Mustekalaa, persilja-valkosipulimajoneesia ja savuperunaa (ihanan pehmeä mustekala oli todella hyvän makuista).

Sitten siirryttiin pääruokiin.
Shelterin nimikkoannos Sokerisuolaatua villisiikaa & siianmätiä, pähkinävoissa haudutettua varhaisperunaa & pikkelöityä omenaa.
Hmm, odotukset olivat ehkä korkeammalla kuin mitä valmiin ruoan maistaminen antoi.
Savoyn Grillattua vuohenjuustomoussea, rosmariini-hunajamanteleita ja romesco-kastiketta.
Savoyn nimikkoannos Vorschmack jakoi suolaisuudessaan mielipiteitä. Punajuuri raikasti annosta kivasti.

Lisäksi pöytäkunnassamme syötiin Noan nimikkoannos Kilohaili & chips, Passion Makkaraperunat, lammasmakkaraa, veripalttua ja uutta perunaa ja Shelterin Karitsaa, 24 h haudutettua luomukaritsankylkeä, pikkelöityä keltavahveroa &  savustettua jogurttia.
Kaikista annoksista ei ehditty ottaa kuvia, kun keskityttiin myös nautiskelemaan uusista mauista.
Ai niin, jälkiruokien jälkeen piti vielä maistella Toan unohtunut nimikkoannos Bianco, rosso, verde - Raviolit juustotäytteellä, basilikakastike ja tomaattipöly. 
Välillä raikastettiin suut Helsinki Distilling Companyn raikailla drinkeillä, maistelimme Tislaamon itse valmistamia juomia Puolukka-gini-drinkkiä sekä kuvassa näkyvää Tilli-sitruna-akvaviittia. 

Jälkiruokia ladattiinkin pöytä pullolleen, kuten juttuni ensimmäisestä kuvasta saitte päätellä.
Pastorin Tres Leches, Kolmen maidon vaniljakakkua, maitosorbettia, dulche de leche, sitruunamarenkia. Ehkä vähiten innostava näistä kaikista jälkkäreistä.
Kuvassa ylhäällä vasemmalla Tallinnalaisen Noan "Vana Tallinn" vahva juoma. Ihanasti tikkunekun malliin tehty jälkiruoka, jossa keksin sisällä oli maukasta moussea.
Vasemmalla alhaalla Ludun Valkosuklaa cremeux, mallascrumblea, koivunmahlavaahtoa ja suolaheinäjäätelöä. Tässä annoksessa valkosuklaa cremeux vei kielen mennessään!
Oikealla alhaalla Bistro O mat'in Omenasorbettia, paahdettua valkosuklaata ja suolakinuskia - taivaallista!
Passion nimikkoannos Passiopusu sisälsi ihania makuja, tosi hyvä!
Noan "Triibu" juustokakku, marjat.
SavoynLime-basilikaposset, valkosuklaakristallia ja mansikka-sitruunamelissasorbet oli h e r k u l l i s t a.
Alku- ja pääruokien välissä pääsin osallistumaan Electroluxin Chef's Secrets -työpajaan, missä kokkimaajoukkueen jäsenet opastivat ruoanlaitossa.
Alkuruoka-pajassa valmistettiin Paahdettua parsaa glaseerattuna kuusenkerkällä ja sauce hollandaise.
Tämän näköinen oli annoksen pleittaus ja maku oli kohdillaan!
Kesäinen päivä alkoi kääntyä yön puolelle, kun päätimme illanvieton.
Vielä viimeinen pysäkki ennen kotiin lähtöä. Melkein kuin olisi ollut ulkomailla.
Lämmin kiitos isännällemme ja nyt kohti uusia seikkailuja, makuja ja nautintoja!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti