sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

KARPALO-KINUSKIKAKKU
 Minun ei pitäisi käydä kaupassa ollenkaan. Olisi helppoa, kun vain kirjoittaisi listan ja lähettäisi jonkun (miehen) kauppaan ostoksille. Minulle nimittäin käy aina niin, että huomaan hyllyssä jotain, joka kiinnittää huomioni. Ja vähän ajan päästä alkaa mielikuvitus lentää. Ja suorastaan pakonomaisesti jalkani vievät tuotteen luo, käteni ojentuu hyllyä kohden ja koriin lentää jotain uutta. Hohhoijaa!
 Jep, arvasitte, taas kävi näin. Tällä kertaa se "jotain uutta" oli Valion kinuskituorejuusto! Silmäni suorastaan hypähtivät ulos kuopistaan, kun näin tämän tuotteen ja se oli selvää menoa! Koriin ja kotiin ja sen jälkeen vasta alkoi aivojeni höyry haihtua ja aloin vasta ajatella, että mitä siitä voisi tehdä (muuta kuin lusikoida suoraan suuhun... juu, tuli sitäkin kokeiltua 😂).
 Oikeasti olisi mieleni tehnyt syödä tätä ihan sellaisenaan, mutta joku tolkku ja järki sanoi, että mietitään ja kokeillaan jotain muuta. Eikä varmaan ketään yllätä, että sain tästä aikaiseksi kakun. Samalla tuli vähän tyhjennettyä pakastintakin eli viimeiset karpalot saivat kyytiä. Nam, ja aah, ja lurpsis! Nyt todellakin kannattaa suunnata tuorejuustohyllylle ja laittaa luovuus kukkimaan.
KARPALO-KINUSKIKAKKU 

n. 150 g Digestive keksejä
n. 70 g voita tai margariinia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g (1 rs) kinuskituorejuustoa
3 rkl sokeria
(1-2 rkl kinuskikastiketta)
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl karpaloita
Päälle:
n. 3 dl karpaloita
2 dl vettä
1/2 dl sokeria
2 liivatelehteä
1-2 dl vettä
Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 Murskaa keksit hienoksi ja lisää sekaan sulatettu rasva. Painele keksimurska 20 cm halk. olevan irtopohjaisen vuoan pohjalle (itse laitan pohjalle aina leivinpaperia ja myös reunoille).

 Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja sokeri. Maista ja lisää halutessasi kinuskikastiketta. 
 Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja purista liivatteet vedestä ja sekoita sekaan tasaiseksi. Sekoita liivateseos kerma-juustoseokseen nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sekaan pakastekarpalot jäisinä.
 Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet päällisen.

 Laita vesi, karpalot ja sokeri kattilaan kiehumaan hiljakseen. Laita liivatteet kylmään veteen. Anna karpaloiden kiehua, kunnes ne pehmenevät (auta lusikalla painellen marjat rikki). Siivilöi karpalomehu toiseen astiaan. Pese kattila ja kaada karpalomehu takaisin kattilaan. Kiehauta ja lisää puristetut liivatteet sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä vähän aikaa.
 Kaada karpalokiille juustokakun päälle varovasti ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 4 tunniksi. 

 Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita kermavaahto pursotuspussiin ja pursota kakun päälle koristelut. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti