torstai 29. kesäkuuta 2017

KANAHAMPURILAINEN
 Ostin jauhettua broilerinlihaa ja ajattelin tehdä siitä jotain erikoista ja hyvää. Eipä syntynyt mitään erikoista, mutta hyvää kylläkin. Päädyin tekemään broilerista pihvit ja syötiin ne pita-leipien välissä hampurilaisina. Peukku maulle 👍
KANAHAMPURILAISET

4 pitaleipää
400 g broilerin tai kananpojan jauhelihaa
1 salottisipuli
1 muna
1/2 dl ruokakermaa
vajaa puoli desiä korppujauhoja
1-2 tl currya
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
Paistamiseen: 
öljyä tai voita

 Riko kulhoon kananmuna ja kaada sekaan ruokakerma. Sekoita. Lisää kulhoon korppujauhot ja mausteet. Sekoita.
 Kuori ja silppua salottisipuli ihan pieneksi. Lisää kulhoon broilerin jauheliha ja sipulisilppu. Sekoita.
 Jaa massa noin neljään osaan ja muotoile vedellä kostutetun lautasen päällä massa pihveiksi (tai oikaise niinkuin minä ja painele massasta lusikalla kulhon seinämää vasten pihvit).
 Paista isolla pannulla öljyssä tai voissa pihvit molemmin puolin.

Tarjoa pihvit lämmitettyjen pita-leipien sisällä, salaatin, juuston, tomaatin ja jonkun hampurilaiskastikkeen kanssa. Itse hankin Blå Bandin Hawaii-kastiketta eli ananas-curry-kastiketta ja se oli tosi hyvää tämän kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti