maanantai 21. maaliskuuta 2016

THAI COOKING CLASS
 osa 2, pääruoka
 Kokkikurssi Thaimaassa, Krabi Thai Village Resort -hotellissa oli käynnissä helteisessä säässä, mutta onneksi hyvin ilmastoidussa ravintolassa. Meille suomalaisille lämpötila ulkona oli välillä aika tukala, mutta onneksi silloin tällöin puhaltava tuuli toi vähän helpotusta.
 Tässä kuvassa näkyykin, että kanssani kokkaamassa olleitten Jonnan, kokki-opettajamme ja Teron takana osa ravintolan seinää on auki ulos, joten pieni ilmavirta kävi tuulen mukana myös viilentämään sieltä kuumaa tunnelmaa. Pääruoan valmistuksessa oli vuorossa paikallinen, tosi hyvä kanaruoka, "Gaeng Kwhuew Waan Gai eli Green Curry with Chicken". Ei liian tulinen ja todella hyvän makuinen. Spice Up! -tuotteita löytyy ainakin isoimmista kaupoista ja heillä on valikoimissaan myös vihreä currytahna, jota tähän kannattaa käyttää mausteena.
Aineet oli taas pilkottu ja  laitettu meille valmiiksi pieniin kuppeihin, joista niitä oli helppo annostella kattilaan.

VIHREÄ KANACURRY (yhdelle)

n. 100 g broilerin rintafilettä suikaloituna
2-3 tl vihreää currytahnaa
n. 2 1/2 dl kookosmaitoa
2 pientä vihreää munakoisoa pilkottuina reiluiksi paloiksi (itse käyttäisin ehkä puolikkaan pienestä kesäkurpitsasta, koska en tiedä, saako näitä pieniä munakoisoja meiltä)
kourallinen herneitä tai kikherneitä
muutama basilikan lehti
2 punaista chiliä viipaloituna (itse käytin vain yhden viipaleen)
1-2 tl kalakastiketta
1-2 tl sokeria

 Laita kattilaan kookosmaito ja vihreä currytahna ja anna kuumentua kiehumispisteeseen. Laita lämpöä vähän pienemmälle ja anna kookosmaidon maustua. Lisää broilerin fileet ja anna kiehua n. 3-5 minuuttia, kunnes suikaleet ovat kypsiä. Lisää munakoisot (tai kesäkurpitsa) ja herneet. Anna kiehahtaa. 
 Mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Maista, tarvitseeko jotain maustetta lisätä. Ota pois liedeltä.
 Laita annoskulhoon kastike ja lisää päälle basilikan lehdet ja chiliviipaleet. Tarjoile riisin kanssa.
Meille oli keittiössä keitetty riisi ja se tuotiin kauniisti sydänmuotin avulla lautaselle asetettuna. Siihen lusikoitiin kastiketta päälle ja olipa se hyvää. Vatsa kyllä alkoi täyttyä uhkaavasti ja koska tiesimme vielä jälkiruoan odottavan, piti kastiketta jättää vähän syömättä.

Seuraava ja viimeinen osa kertookin sitten jälkiruoka-reseptin ja sen, kuinka kaikki päättyi :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti