maanantai 14. maaliskuuta 2016

PEKONIPOSSUT JA PARSAA
 Kevät ja parsa-aika! Lisääntyvä valo on välillä suorastaan huumaavaa ja laittaa mielen hyrräämään iloisesti. Kaupassakin oli ilo huomata, että tuoreet parsaniput löytyivät hyllystä. Sellaiset ohuet ja napakat ja kirkkaan vihreät - eihän niitä voi ohittaa!
 Olin jo ehtinyt napata Viinimaan sivulta omituisen helpon possureseptin (ei edes paisteta vaan uuniin vain!), joten parsat ja hollandaise sopivat tähän kokonaisuuteen kuin nenä päähän. Muutama parmesan-lastu vielä päälle, niin tässä vinki vaikka pääsiäispöytään. 
 Meillä Anni kattoi taas kerran pöydän juhlavasti ja aina löytyy joku pikkuvinkki, jolla saa uutta ilmettä kattaukseen. Tällä kertaa se "uusi" löytyi lautasten alta eli tablettien tai katelautasten sijaan keittiön laatikoista kaivettiin esiin hopeiset kakkupaperit ja niiden sekä kauniisti taiteltujen servettien avulla kokonaisuudesta tuli juhlava.

PEKONIPOSSUT

n. 500 g porsaan sisäfileetä
1 paketti pekonia
suolaa
mustapippuria

 Poista porsaanfileestä kalvot ja leikkaa se reilun parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Painele viipaleita vähän rystysillä kevyesti ja rouhi viipaleille reilusti mustapippuria ja suolaa. Rullaa jokaisen viipaleen ympärille pekonisiivu ja laita rullat uunivuokaan.
 Paista 200 C uunissa n. 15 minuuttia keskitasolla ja sen jälkeen nosta lämpö 250 C ja siirrä vuoka ylätasolle ja anna olla vielä n. 5 minuuttia, kunnes rulliin tulee vähän väriä ja rapeutta. Voit halutessasi ensimmäisen vartin jälkeen kaataa pois rasvaa vuoasta (mikäli sitä on paljon), mutta älä kaada suoraan viemäriin vaan esim. johonkin purkkiin, jonka voit heittää roskiin rasvan jäähdyttyä.

 Tarjoile napakaksi keitetyn parsan ja hollandaise -kastikkeen sekä hyvän Chiantin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti