torstai 17. maaliskuuta 2016

KANA-PARSAVUOKA
 Arkeen tai juhlaan ja vaikka pääsiäiseksi voisi valmistaa tätä värikästä vuokaruokaa. Ilman kanaa tämä sopii kasvissyöjille ja kanan kanssa meille muille. Vuoka täyttyi sitä mukaa, kun aineksia sai vähän esikäsiteltyä ja lopuksi oli vielä aikaa kattaa pöytä. Ja kokonaisuus oli valmista kolmessa vartissa. Tähän ruokaan voi käyttää melkein mitä kasviksia vaan, näitä löytyi meiltä tänään.
KANA-PARSAVUOKA

1/2 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1/2-1 palsternakkaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

n. 400 g broilerin fileitä
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
n. 1 rkl pestoa

öljyä paistamiseen

1/2 nippua parsaa
pari rkl öljyä
sormisuolaa

1 lime

Laita uuni kuumenemaan 175 C. 
Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja palsternakka ja viipaloi myös ne. Viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet.
 Laita pannulle öljyä ja lisää porkkanat, palsternakka ja sipulit. freesaa vähän aikaa ja lisää kesäkurpitsat. Jatka sekoittelua vähän aikaa ja mausta sitten balsamicolla, suolalla ja sokerilla. Sekoittele ja kaada kaikki uunipannulle. Laita vuoka uuniin.
 Paista kanafileisiin väri molemmille puolille, mausta suolalla ja rouhitulla musta- ja valkopippurilla. Sipaise paistettujen kanafileiden pintaan pestoa. Siirrä kanat uuniin kasvisten päälle (tässä vaiheessa kasvikset ovat olleet uunissa n. 10 minuuttia).
 Käsittele parsat: Jos parsoissa on paksu varsi, taita niistä paksu pää pois ja kuori vähän. Jos parsat ovat tällaisia ohuita ja tuoreita, niille ei tarvitse tehdä mitään ensin. Puolita parsat. Kaada parsojen päälle pari ruokalusikallista öljyä ja lisää pari hyppysellistä sormisuolaa. Sekoita käsin.
 Lisää parsat uuniin kanojen ja kasvisten päälle (tässä vaiheessa vuoka on ollut uunissa n. 20 min).
 Anna vuoan olla uunissa vielä parsojen lisäämisen jälkeen n. 10 min. Nosta tarjolle ja purista päälle vähän limen mehua. Laita muutama limen viipale päälle.
Laita kasvikset ensin freesaamisen jälkeen uuniin.
Parsojen suolakiteet maustavat ne herkulliseksi ja lime antaa sopivasti hapokkuutta.
Tämä värikäs vuoka sopii hyvin myös pääsiäispöytään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti