keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

YRTTILAVA OMALLA TERASSILLA
Joskus käy niin, että projektit tuppaavat venymään. Näin kävi itsellenikin, kun innostuin kevään puutarhamessuilla yrttilavasta ja päätin toteuttaa sellaisen itsekin. No, jos ei ihana naapurini olisi sanonut, että hänen pihallaan on ylimääräinen lava, ei toteutuksesta olisi ehkä tullut mitään.
Ja siitäkin huolimatta, että kannoimme lavan meidän pihaan ja sain aikaiseksi laittaa "hyllyihin" pohjalaudat jämäpaneeleista, niin siihen meinasi taas tyssätä. 
No, toukokuun lopun aurinkoisina päivinä (kyllä niitä oli), sain maalattuakin lavan. Mutta. Sitten viileät ilmat ja sateiset säät laittoivat aivoihini ajatuksen, ettei tuolla ulkona kylmässä mikään kasva vielä. Eikä vielä, eikä...
Mutta tänään. Aurinko paistoi. Ja joku iski minuunkin - nimittäin lavainto ja yrtti-into. Olin ostanut muutaman, ihan tavallisesta ruokakaupasta saatavan yrtin ruoanlaittoa varten ja päätin istuttaa ne lavaani.
Leikkasin ja laitoin muovikassien pohjista "istutusastiat" lokeroihin, niiden pohjille lekasoraa ja sen jälkeen puutarhamultaa. Sitten istutin lokeroihin yrtit ja hain myös kasvimaalta vähän ruohosipulia ja muuta. Saapa nähdä, miten kaikki lähtee kasvamaan vai joudunko hankkimaan vielä uudet yrtit.
Kyltit tein hätäpäissäni paksusta kartongista, johon kirjoitin nimet liidulla. Sen jälkeen kiinnitin kyltit pienillä ruuveilla lautoihin. Nämä eivät kauaa kestä, mutta en saanut aikaiseksi hankkia ohutta vaneria, jotka olisin voinut sitten maalata liitutaulumaalilla. No, onpahan jotain puuhaa tiedossa myöhemminkin.
Mom's Garden -kyltin alle terassille sopii tämä yrttitarhani kuin nenä päähän. Siitä on helppoa käydä napsimassa makuja ruokiin ja täytyy vielä kasvattaa valikoimaakin, nyt kun alkuun päästiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti