keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

KAKSI K:TA; KANAA JA KAALIA
 Silmiini osui pari päivää sitten uusi lisuke: valkoviinikaali. Mietin, että mitä ihmettä, kuinka voisi yhdistää valkoviinin ja kaalin! Paitsi, että laittaa toisen lasiin ja toisen lautaselle - mutta että yhtä aikaa, ei kiitos. Mutta, jonkun aikaa ajatusta haudottuani, päätin antaa tälle mahdollisuuden. Soppa365 -sivuston reseptissä tätä kaalia tarjottiin lohen kanssa, mutta itse päädyin paistamaan kanan ohutleikkeitä grillipannussa ja maustamaan ne suolalla, mustapippurilla ja mango-currylla. Toimi siis erittäin hyvin myös näin! 
 Todella nopea ja herkullinen lisuke, jota kannattaa näin varhaiskaaliaikaan erityisesti kokeilla. Samaan aikaan voi toisessa pannussa paistaa kanan tai kalan ja toisessa sekoitella kaalit, helppoa. Ja vartissa valmista! 
VALKOVIINIKAALI

1/2 varhaiskaali
1 rkl öljyä
1/2 dl valkoviiniä
1 prk creme fraichea
suolaa
rouhittua mustapippuria

Suikaloi kaali. Laita öljy pannulle kuumenemaan ja kumoa kaalit pannuun. Kuullottele ihan vähän aikaa, että kaalit hieman pehmenevät, mutta jäävät rapsakoiksi. Kaada viini pannuun ja anna kiehahtaa hetki. Lisää creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti