TONNIKALA-KATKARAPUPIIRAS
ja pohja suolaiselle piirakalle
Tein ensimmäistä kertaa suolaista piirakkaa tonnikalasta ja katkaravuista ja maistuipa hyvälle. Pohja onnistui hyvin ja samoin täyte, johon käytin juustoraasteen sijaan raejuustoa ja maustettua tuorejuustoa. Ihanan pehmeä ja samalla merellinen maku ja rouheutta pohjassa. Kannattaa kokeilla!
Tällaisen tuliaisen sain tyttäreltäni vähän aikaa sitten, enkä taida raaskia käyttää sitä pöytien pyyhkimiseen <3
TONNIKALA-KATKARAPUPIIRAS
Pohja
150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl jauhoja
(itse käytin 1 1/2 dl vehnäjauhoja ja 2 dl Pirkan 3 viljan sämpyläjauhoja, mutta voit käyttää, mitä kaapista löytyy)
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kylmää vettä
Täyte
1 prk tonnikalaa vedessä
reilu kourallinen katkarapuja
reilu kourallinen tilliä
1/2 prk (n. 100 g) ruohosipulituorejuustoa
2 dl raejuustoa
2 1/2 dl ruokakermaa
3 munaa
1/2-1 tl suolaa
Nypi pohjaa varten margariini ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen muruksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sulata katkaravut ja pilko pieniksi. Valuta tonnikala. Silppua tilli. Sekoita munat, tuorejuusto ja kerma hyvin sekaisin. Lisää raejuusto ja suola.
Laita pohjan päälle tonnikala ja katkaravut sekä tillisilppu. Kaada päälle munaseos.
Paista 200 C uunissa n. 35-40 min. kunnes pinta vähän ruskistuu ja täyte on hyytynyt.
Laita valutetut tonnikalat ja pilkotut katkaravut sekä tillisilppu pohjan päälle ja kaada sen jälkeen muna-juustoseos.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti