SANGRIATIME
Lomanautinnot jatkuivat kauniina aurinkoisena iltana sangrialla. Ohjeita sangrian tekemiseen löytyy niin monta kuin tekijääkin, mutta todennäköisesti kaikista tulee juuri siihen hetkeen sopivia ja maistuvia. Oma ohjeeni sopii kaikkien muitten joukkoon ja poikkeaa kuitenkin hiukan.
Itse en käytä sokerilientä tai sitruunoita tai appelsiinien lisäksi muita hedelmiä. Mutta niitä kaikkia voi siis laittaa juomaan. Vanhaan tapaani: simple is best!
SANGRIA (n. 1 l mietoa, valmista juomaa)
4 dl punaviiniä
3 dl appelsiinituoremehua
2 dl veriappelsiinilimua (tai sitruuna- tai appelsiinilimua)
1 iso appelsiini
jäitä
Pese ja pilko appelsiini pariksi renkaaksi ja loppu hedelmä lohkoiksi. Kuori lohkot ja laita kannuun. Puolita renkaat ja laita ne kuorineen kannuun. Laita jääpaloja reilusti hedelmien päälle.
Kaada päälle punaviini ja appelsiinimehu.
Täytä loppukannu limulla.
Tarjoile heti ja nauti kesästä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti