lauantai 23. toukokuuta 2015

RUOHOSIPULILOHI JA RUUSUKAALIT
 Perjantai-iltana kokkailtiin yhdessä tyttären kanssa. Vuorossa oli lohta ja kasviksia. En ole koskaan ollut ruusukaalien ystävä, koska ne maistuvat yleensä kitkeriltä... Anni on kuitenkin suuri kaalien ystävä ja päätti, että nyt on aika käydä näiden pikkukerien kimppuun. Ja täytyy sanoa, että käsitykseni muuttuivat. Huomaan, että tämä kevät on tällaista vanhojen ennakkoluulojen ravistelun aikaa. Kannattaa siis olla rohkea ja kokeilla ja joskus saattaa huomata löytävänsä uusia ruokaherkkuja. 
Laita ensin lohi valmistumaan uuniin ja puolessa välissä käy ruusukaalien kimppuun, niin kaikki valmistuu yhtä aikaa.
 PAISTETUT RUUSUKAALIT

1 pss pakastettuja ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
2 isoa valkosipulin kynttä
2 rkl vaahterasiirappia (tai tavallista siirappia)
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
pinjan siemeniä

 Paahda pinjan siemenet kuivalla pannulla ensin niin, että niihin tulee vähän väriä. Laita sivuun odottamaan. Pilko chili pieniksi kuutioiksi ja hienonna myös valkosipulit. 
 Kuumenna öljy paistinpannussa ja laita jäiset ruusukaalit pannuun. Varo roiskeita! Sekoittele paistaessasi koko ajan keskilämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää pannuun valkosipulit ja chili sekä mausteet. Sekoittele vielä viitisen minuuttia, kaada tarjoiluastiaan, ripottele päälle pinjansiemenet ja vielä viimeiseksi vähän sormisuolaa. Tarjoile heti kuumana.
Siirappi ja sormisuola täydentävät toisiaan ja saavat ruusukaaleihin ihanan maun. Sormisuolaa ripoteltiin vielä lautasellekin vähän kaalien päälle.
 RUOHOSIPULILOHI

n. 600 g lohi- tai kirjolohifile (ruodoton)
reilusti suolaa
rouhittua valkopippuria
1 suippopaprika
1 dl silputtua ruohosipulia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
125g (1 prk) creme fraichea

 Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita lohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta lohi reilusti suolalla ja rouhi päälle vähän valkopippuria. Suikaloi paprika pieneksi ja ripottele kalan päälle. 
 Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja ruohosipuli keskenään. Levitä kalan ja paprikoitten päälle ja laita vuoka uuniin n. 30 min.
Lasillinen raikasta valkoviiniä täydentää makunautinnon!
Ihania värejä lautasella. Herkkua kaikille aisteille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti