lauantai 9. toukokuuta 2015

ÄITIENPÄIVÄKSI MARIANNE-KÄÄRETORTTUA
 Jos unohdit, että äitienpäivä on jo huomenna ja kakku puuttuu, löytyy tästä vinkistä nopea apu. Kääretorttu korvaa hyvinkin täytekakun, valmistuu nopeammin ja täytteisiin voi käyttää omaa mielikuvitustaan ja kaapista löytyviä aineita: pelkkää hilloa, kermavaahtoa, marjoja, rahkaa, tuorejuustoa, jäätelöä - helppoa ja hyvää! Eikä tekemiseen kulu kuin reilu puoli tuntia.
MARIANNE-KÄÄRETORTTU

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeri
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g (1/2 prk) vaniljatuorejuustoa
2-3 rkl Marianne crushia

Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun vatkaimesta vaahtoa valuttaessasi, pintaan jää kuvio vähäksi aikaa. Mittaa kaikki kuivat aineet yhteen ja sekoita siivilän läpi taikinaan. Sekoita nopeasti sekaisin. 
Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja 
paista 225 C n. 7 minuuttia.
Ota valmis taikinalevy uunista ja kumoa se heti toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä hetken.
Valmista täyte sillä välin. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Lisää tomusokeri ja sekoita varovasti. Sekoita lopuksi sekaan Marianne-rouhe.
Levitä Mariannevaahto pohjan päälle, rullaa kääretorttu ja laita kylmään jähmettymäään vähäksi aikaa. Leikkaa tarjolle.
Lounaan jälkeen Äitienpäivän ennakko-kahvipöydässä oli kääretortun lisäksi äitini valmistamia suussa sulavia Bebe-leivoksia ja pieniä suklaaherkkuja.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa tosi hyvältä! :) Marianne crush toimii tosi hyvin kääretortuissa ja kakuissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin toimii. Ihana yhdistelmä, kun tekee suklaisen(kaakao) kääretorttupohjan ja maustaa täytteen vaniljaisella tuorejuustolla ja Mariannella. Nam!

      Poista