perjantai 1. toukokuuta 2015

ANNIN JÄLKKÄRIT: MUSTIKKA-PANNACOTTA
 Tyttäremme tuli käymään kotona vappuna ja teki meille jälkiruoan - ja vähän muutakin. Usein saamme Annin tekemiä herkkuja ja aina ne ovat suussa sulavia. Tällä kertaa hän tuunasi pannacottaa, jota meillä on usein nautittu valkosuklaisena versiona. Ostimme tuoreita mustikoita (on niin hassua, että mustikoitakin saa ympäri vuoden tuoreena) ja niistä se ajatus tällä kertaa lähti. Ruokokidesokeri toi myös todella hyvän vivahteen makuun.

MUSTIKKA-PANNACOTTA (3-4 annosta)

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl maitoa
3 rkl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
100 g mustikoita

Laita liivatteet 5 minuutiksi kylmään veteen.
Laita kattilaan kerma, maito ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä, kun sokerit ovat sulaneet. Purista liivatteet ja laita kattilaan sekoittaen samalla. 
Laita annosmaljoihin tai -laseihin muutama mustikka (jätä muutama koristeeksi) ja jaa pannacottaseos laseihin. Laita kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
 Laita annosmaljan pohjalle muutama mustikka.
 Kaada päälle varovasti kauhalla kuumaa pannacottaseosta.
Koristele jähmettyneet jälkiruoat muutamalla mustikalla ja mansikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti