sunnuntai 17. toukokuuta 2015

NOKKOSSIPSIT
 Ihan pihalla on tullut vietettyä osa tästä aurinkoisesta viikonlopusta. Ihanaa, kun välillä on ollut jo vähän lämmintäkin. Ja juu, nokkospuskissa taas rymysin. Kannattaa käyttää kerätessä ohuita kertakäyttöhanskoja, että välttyy nokkosen polttamilta. Itselläni oli hanska vain toisessa kädessä ja pitihän sitä sitten työntää se toinenkin käsi vähän apuun ja apuu-va! No, ei se kauaa kirvellyt, mutta sen verran kuitenkin, että taas vähän aikaa muistaa!
 Keräsin nokkosia itse asiassa pastaa varten, mutta samalla päätin kokeilla sipsien valmistusta. Lehtikaalista niitä on tullut tehtyä jo muutamaan kertaa, mutta tämä oli ensimmäinen nokkoskokeilu. Se onnistui itse asiassa huomattavasti helpommin ja nopeammin kuin lehtikaalista. Mutta olin keräillyt vain noita pieniä, "uuden sadon" nokkosia, enkä ymmärtänyt, että ne kutistuvat uunissa jonkun verran. Hiukan säälittäviä niistä tuli, mutta suutuntuma oli mukavan rapea. Terveysruokaa parhaimmillaan.
NOKKOSSIPSIT

n. litra nokkosia (tai muutama lehti, kuten minulla)
öljyä
sormisuolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Levitä nokkosen lehdet leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Voitele pullasudilla lehdille kevyesti öljyä (hanska taas käteen, koska toisella kädellä pitää pidellä lehden varresta kiinni, kun toisella kädellä sutii). Ripottele lehdille sormien välissä hienonnettua sormisuolaa.
Paista 220 C uunissa n. 5-6 minuuttia, kunnes lehdet saavat vähän väriä (ei liikaa) ja rapeutuvat.
Silikoninen pullasuti on kätevä öljyämiseen.
Kaikki lehdet samaan suuntaan... kun vasemmalla kädellä pitelee kiinni ja oikealla sutii.
Ja tässä kutistuneet, hieman säälittävän näköiset sipsini :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti