perjantai 7. helmikuuta 2014

NAPOSTELUA PENKKIURHEILIJOILLE:
 SUOLAISET RUISPIPARIT
 Etsiskelin reseptejä pieneen suolaiseen naposteluun ja törmäsin Heleen´s Hobbies -blogin superhelppoihin pikkuherkkuihin. Ajattelin, että nämä menevät sipsien korvikkeina ja juuston lisukkeina ja muuten vaan ohimennen napsaistuina pikkupaloina. Ja aika paljon terveellisempiä ovat kuin sipsit tai valkoiset vehnäsuolakeksit.
Siis äkkiä uuni kuumaksi, niin järjestyy vielä illaksi Olympialaisten avajaisiin suolaista palaa.

RUISPIPARIT

1 pkt Myllyn Paras ruistaikinaa (pakaste)
1 kananmuna
seesaminsiemeniä
unikonsiemeniä
myllysuolaa

Ota ruistaikina sulamaan (kestää noin tunnin). Sen jälkeen kauli taikina ohueksi levyksi (kuin tekisit pipareita). Ota piparimuoteilla haluamiasi kuvioita ja laita leivinpaperilla suojatulle pellille.
Voitele piparit kananmunalla ja ripottele päälle seesamin- ja unikon siemeniä sekä rouhi päälle suolaa myllystä tai murskaa sormisuolaa mahdollisimman pieniksi rakeiksi.
Paista 225 C uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes piparit vähän ruskistuvat.
Tarjoile juuston kanssa tai ihan sellaisenaan. Yhdestä paketista tulee noin 60-100 piparia, riippuen kuinka ohueksi kaulit taikinan ja minkäkokoista muottia käytät. Pelkkiä ohuita sydämiä tuli tuo sata kappaletta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti