lauantai 22. helmikuuta 2014

JÄLKIRUOKANA MANSIKKAMASCARPONE-KÄÄRETORTTUA
Viikonlopun nopea jälkiruoka syntyi kääretortusta. Jääkaapissa oli hankittuna Mascarpone-tuorejuustoa ja ajattelin, että jotain muuta kun pelkkiä marjoja haluaisin tarjota sen kanssa. Kuitenkin tiedän, että Mascarpone sopii esim. mansikan kanssa, joten päädyin kääretortun täytteeseen.  Täytettä tuli itse asiassa niin paljon, että osa jäi vielä sellaisenaan tarjottavaksi. Eli jälkiruokakulhoon mansikkamascarponeseosta ja jos haluaa, voi päälle (tai alle) murustella vähän jotain keksiä.
Hyvät maut ja tätä kääretorttua jäi palat vielä huomisen kahvillekin!

MANSIKKAMASCARPONE-KÄÄRETORTTU

3 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 dl Flora vanillaa
1 prk Mascarpone -juustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunatiivistettä
100 g valkosuklaata
2 dl mansikoita

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja sen jälkeen varovasti siivilän läpi sokerimunavaahtoon. Sekoita.
Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan ja paista 225 C uunissa n. 5 min.
Kumoa valmis levy toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Valmista levyn valmistumisen aikana täyte. Sulata mahdollisesti mansikat, jos ne ovat pakastettuja. Vaahdota Flora Vanilla ja sekoita vaahtoon Mascarpone. Mausta seos sokereilla ja sitruunalla. Sulata valkosuklaa mikrossa ja kaada suklaa vaahtoseokseen.
Valuta sulatetut mansikat siivilän läpi. Kaada valutetut ja haarukalla soseutetut mansikat seokseen. Jos käytät tuoreita mansikoita, soseuta ne sellaisenaan haarukalla. Sekoita vaahtoon. Laita seos vähäksi aikaa jääkaappiin, että jähmettyy.

Levitä seos kääretortun päälle (minulla seos oli vielä niin valuvaa, että laitoin sitä noin puolet kääretortun päälle ja loput jätin jähmettymään muuten vaan jälkiruoaksi jääkaappiin). Kääri kääretorttu leivinpaperin avulla rullaksi ja laita papereineen pakastepussiin ja jääkaappiin jähmettymään joksikin aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti