sunnuntai 16. helmikuuta 2014

AURA-KANAPASTA UUNISSA
 Pussillinen Aura-juustomurua oli lähtölaukaus tähän pastaruokaan. Tällainen iso vuoka herkullista pastaa ja siitä riittää huomiseksikin. Helppoa tulla töistä kotiin, kun voi lämmittää ruoan nopeasti. Tosin nyt on hiihtolomaviikko, joten vaikka käyn töissä, harrastukset ovat tauolla. Ehtii siis ehkä leipoa jotakin, kun ei tarvitse huomenna ruokaa laittaa! 
AURA-KANAPASTA UUNISSA


n. 250 g tummaa fusillipastaa
n. 400 g broileria
1 suippopaprika
1 sipuli
1 prk ananaspaloja (pieni purkki)
öljyä
suolaa
mustapippuria
3 rkl juoksevaa margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
3 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
n. 1 dl juustoraastetta
n. 100 g Aurajuustomurua

Keitä pastaa n. puolet ohjekeittoajastaan.
Pilko broilerit, jos et käytä valmiita suikaleita. Pilko paprika ja sipuli valmiiksi.
Kuumenna tilkka öljyä ja paista broilerit parissa erässä. Mausta niitä suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan. Kaada myös keitetyt, valutetut pasta vuokaan.
Kuullota sipulisilppua ja paprikapaloja vähän aikaa pannulla ja kaada myös ne vuokaan. Valuta ananakset ja pilko vähän paloja tarvittaessa. Laita nekin vuokaan. Sekoita kaikki keskenään.
Kuumenna margariini kattilassa ja laita sekaan vehnäjauhot. Sekoita ja anna vähän aikaa "kypsyä". Kaada sekaan maito koko ajan sekoittaen ja vähitellen myös ruokakerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Laita kattilaan juustoraaste ja anna sulaa sekoittaen. Suolaa ei kannata laittaa kauheasti, sillä aurajuustosta tulee suolaisuutta ruokaan.
Laita Auramurut vuokaan, sekoita ja kaada päälle juustokastike. Ripottele vielä päälle vähän juustoraastetta ja Auramurua.
Laita vuoka uuniin 200 C n. 20  minuutiksi. Anna ensimmäisen vartin ajan olla päällä folio, jotta ruoka ei kuivu. Ota lopuksi folio vähäksi aikaa pois päältä.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti