maanantai 11. helmikuuta 2019

UUNIPERUNAT JA HYVÄT TÄYTTEET
 Yksi melkein unohdettu ruokalaji omalla kohdallani on uuniperunat. Mikä voi olla helpompaa, kuin lykätä perunat uuniin ja tehdä pari täytettä? Ja täytteen voi tehdä juuri niistä aineksista, mitä kaapista löytyy. Kalaa, lihaa, kasviksia... ja sekaan joko tuorejuustoa, smetanaa, jugurttia tai majoneesia. Vähän mausteita. Voinokare. Täydellistä ruokaa kylmiin iltoihin.

UUNIPERUNAT

2-3 perunaa/ruokailija (jauhoisia, esim. Rosamunda)

 Pese perunat ja pistele ne haarukalla. Laita perunat leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista 200 C uunissa reilun tunnin ajan. Jos sinulla on isokokoisia perunoita, pidä niitä uunissa pidempään.
 KINKKUTÄYTE

palvikinkkuviipaleita
maustekurkkua
raejuustoa
lehtipersiljaa (tai tavallista)
turkkilaista jugurttia
suolaa
mustapippuria

 Täytteeseen tulevien aineiden määrä riippuu siitä, kuinka monelle hengelle ruokaa teet. Meitä oli kaksi ruokailijaa ja itse käytin puolikkaan maustekurkun ja kaksi isoa, paksua viipaletta kinkkua. Raejuustoa laitoin n. 3 reilua ruokalusikallista.
 Kuutioi kinkku sekä maustekurkkua pieneksi. Laita kulhoon yhdessä raejuuston kanssa. Silppua persiljaa noin puolen desin verran sekaan. Laita jugurttia sen verran, että siitä muodostuu täytteeksi sopiva koostumus. Liika jugurtti tekee täytteestä vetelän.
 Mausta ripauksella suolaa ja laista reilusti mustapippurirouhetta. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun perunat ovat uunissa.
 SAVUKALATÄYTE

lämminsavulohta
tilliä
maustamatonta tuorejuustoa
majoneesia
sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria

 Silppua veitsen ja haarukan avulla lohi kulhoon. Lisää sekaan silputtua tilliä reilusti. 
 Lisää yhtä paljon tuorejuustoa ja majoneesia ja sekoita. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun perunat ovat uunissa.

Tee perunoihin ristiviilto ja purista vähän reunoista. Lisää pieni voinokare halutessasi perunan päälle ja sen jälkeen reilusti täytteitä.
Herkullisia perunahetkiä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti