sunnuntai 24. helmikuuta 2019

KANA-KORMA 

 Edelleen jatkuvat vähähiilariset ruokakokkailut ja tänään oli vuorossa intialainen kana-korma. Reseptitaivas-sivustolta löysin vinkin tähän ja lisukkeeksi kuullotin porkkanaa ja purjoa. Keitin myös vähän täysjyvänuudelia, mutta sen olisi voinut jättää poiskin.
 Tämä makumaailma on itselleni ihan ykköstä. Maun tulisuutta voi säädellä chilin määrällä ja halutessaan vaikka jättää loppuvaiheen jugurtin pois, joka myös miedontaa makua. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! 

KANA-KORMA

n.400 g broileria
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 sipuli
1 suippopaprika
2 dl kookoskermaa
pari ananasrengasta
4 rkl maizenaa
n. 1/2 dl maustamatonta jugurttia

MASALA-mausteseos
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1/2 keskitulista chiliä (siemenet poistettuna)
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa

1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/2 tl kanelia
suolaa  
rouhittua mustapippuria

 Tee ensin mausteseos. Laita vähän pilkotut valkosipulinkynnet ja chili tehosekoittimeen. Lisää sitten muut aineet ja surauta kunnolla sekaisin.
 Pilko kanat pieniksi paloiksi, jos sinulla ei ole valmiita suikaleita käytössä.
Pilko sipuli silpuksi ja paprika pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja paprikoita rypsi- ja seesamiöljyjen sekoituksessa miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää sekaan Masala-mausteseos.
 Lisää sen jälkeen kananpalat ja anna paistua hetken aikaa käännellen.
 Kumoa kanaseos kattilaan ja ripottele päälle maizena. Sekoita. Lisää sekaan kookoskerma ja pieneksi pilkotut ananakset ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita aina välillä. 
 Lisää lopuksi sekaan jugurtti ja sekoita.

 Keitä sillä välin lisukkeeksi joko riisiä tai nuudelia.
Itse käytin täysjyvänuudelia ja kuullotin pannulla öljytilkassa myös porkkanasta vuoltuja suikaleita sekä purjosta leikattuja kiekkoja. Ne maustoin lopuksi sormisuolalla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti