lauantai 27. lokakuuta 2018

IHAN PARAS PIZZA IKINÄ!
 Syysmetsien houkutus ja vetovoima on ollut taas viime viikkoina suorastaan huumaava. Ainakin kaikille niille, joilla on suht'helppo pääsy metsään. Itse olen vain kerran ehtinyt ystäväni kanssa "pikaiselle" kävelylenkille lähimetsään. Välillä piti soittaa kotiin ja kertoa, että "hengissä ollaan" ja "ei olla eksytty, mutta kun sieniä löytyy ja löytyy". Kolmen tunnin pikkulenkin päästiin kotiin suppilovahveroiden kera.
 No, sisareni on ehtinyt sitäkin enemmän samoilemaan sieniviidakkoon ja häneltä sain myös kassillisen suppiksia, joten nyt on taas talveksikin pakastimessa jotain odottamassa.

 Pitkä alkutarina johdattaakin sitten hurmion äärelle! Aika moni meistä voi varmaan sanoa pitävänsä pizzasta - tai suorastaan rakastavansa sitä. Jos kuulut tähän porukkaan, on sinulle tässä jotain aivan ylimaallisen herkullista tiedossa!
 Idea tähän kokkailuun lähti Meillä kotona-sivuston ohjeesta, jota kävin muokkailemaan. Tein siis pizzaa näistä metsän herkuista ja en ole pitkään aikaan kokenut mitään näin yllättävää, joka vie kielen mennessään. Pizza, johon ei tule tomaattia ja pizza, joka on melkein kasvisruokaa (pekoniahan ei lasketa liharuokiin 😂) ja pizza, joka vain yksinkertaisesti on sairaan hyvää!
SIENI-PEKONI-PIZZA (2 pyöreää pizzaa tai yksi pellillinen)

Pohja:
3dl vettä 
3 tl kuivahiivaa 
1 tl suolaa 
6-7 dl vehnäjauhoja 
1/2 dl öljyä
Täyte:
170 g (1 pkt) pekonia
n. 1 l suppilovahveroita 
1 iso sipuli 
1/2 tl suolaa 
1 rkl öljyä/voita
 
150 g ranskankermaa 
1/4 tl suolaa 
1/4 tl rouhittua mustapippuria 
100 g mozzarellaraastetta
100 g emmentalraastetta

 Valmista taikina sekoittamalla 42 -asteiseen veteen suola, sokeri, öljy ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva, vähän kerrallaan. Vaivaa hetki kunnolla. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

 Levitä pekonit leivinpaperilla peitetylle pellille ja laita pelti kylmään uuniin. Laita lämpötilaksi 175 C ja anna olla. Kun uuni on kuumentunut ko. lämpötilaan, anna pekonien olla vielä sen aikaa, että ne alkavat ruskistua (yhteensä n. 15-20 min. uunista riippuen). Ota pekonit pois uunista ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi talouspaperilla päällystetylle lautaselle valumaan.

 Paista sillä välin suppilovahveroita paistinpannulla kunnes niistä on haihtunut kaikki neste. Lisää öljy/voi ja silputtu sipuli. Kuullota hetki kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla.

 Ota taikina ja jaa kahtia. Kauli jauhojen avulla ohueksi, kahdeksi pyöryläksi tai yhdeksi isoksi pellilliseksi. Laita pellille leivinpaperi ja voitele se/ne kevyesti öljyllä. 
 Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle ranskankerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
 Lisää pohjan päälle mozzarellaraaste. Ripottele päälle pekonisilppua ja suppilovahveroita. Ripottele päällimmmäiseksi emmentalraastetta.

 Paista 225 C uunissa (pizzatoiminnolla, jos sinulla sellainen uunissa on) n. 15 min.
Sienet ja sipulit paistumassa.
Uunista otetut, saksitut pekonit valumassa talouspaperin päällä.
Taikinalle levitetyn ranskankerman päälle ripoteltu vähän suolaa ja mustapippuria.
Ensin juustoa ja sitten täytteitä.
Ja vielä lopuksi juustoa.
Ihana tuoksu, mahtava maku!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti