maanantai 16. huhtikuuta 2018

FILO-NYYTIT KREIKKALAISITTAIN
 Teimme pääsiäisen aikaan tyttären kanssa paljon erilaisia ruokia ja leivonnaisia. Kaikki ruoat eivät liittyneet mitenkään pääsiäiseen vaan koska oli aikaa, teimme myös kaikenlaisia näpertelyruokia. 
 Yksi niistä oli kevätkääryleet. Mutta kuten kaikki, jotka ovat filo-taikinaa valmiina ostaneet, tietävät, että paketissa on tuhoton määrä taikinalevyjä. Kuten aiemminkin, kevätkääryletäyte loppui huomattavasti ennen kuin taikina, joten piti miettiä, mitä tehdään lopputaikinasta.
 Feta-pinaattipiiras tuli ensimmäisenä mieleen, mutta pinaattia ei ollut - ei tuoreena eikä pakastimessakaan. Vähän aikaa jääkaapilla ja päädyimme feta-ilmakuivattukinkku-basilika -täytteeseen.
FILO-NYYTIT

filo-taikinalevyjä
fetajuustoa
ilmakuivattua kinkkua
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria
öljyä

 Silppua ilmauivattua kinkkua veitsellä tai saksilla pieneksi ja laita kulhoon. Murenna sekaan fetaa ja silppua vielä basilikaa. Rouhaise pääle vähän mustapippuria ja sekoita.
 Leikkaa filosta neliöitä tai suorakaiteita. Ota yksi taikinapala ja voitele se öljyllä. Laita päälle toinen levy.
 Laita reilu ruokalusikallinen täytettä levyn keskelle ja taittele reunat rypyttäen kiinni nyytiksi. Voitele nyytit vielä kevyesti öljyllä.
 Laita leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 220 C uunissa noin 20 min, kunnes nyytit ovat saanet väriä.

 Meillä jäljelle jääneestä filo-taikinasta tuli n. 12 nyyttiä. Niihin meni n. 100 g fetaa ja 3-4 ilmakuivattua kinkkusiivua ja n. 10 basilikan lehteä.
Näpertelyä, näpertelyä...
Ei mitään kovin kauniita nyyttejä, mutta herkullisen makuisia.
Valmiit nyytit ovat hiukan "räjähtäneen" näköisiä, mutta täyte oli oikein onnistunut. Alkupalana paria nyyttiä vaikka salaatin kanssa toimisi oikein hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti