perjantai 6. huhtikuuta 2018

IRISH CREAM -MUFFINSSIT
 Pääsiäisen aikaan päätimme tyttäreni kanssa kokeilla Valion uutta maustettua rahkaa: Irish cream & coffee. Olin ensin ajatellut tehdä siitä hyydytetyn kakun, mutta suunnitelmathan on tehty muutettaviksi ja niinpä päädyimmekin muffinssien valmistukseen.
 Näistä tuli ihanan meheviä ja maukkaita ja kahvin ystäville ihan ykkösherkkua. Koristelut voi tehdä kauden mukaan eli pääsiäisenä päälle pieniä suklaamunia, muuten vaikka suklaarouhetta tai strösseleitä. 
IRISH CREAM MUFFINSSIT (n. 16 kpl pienehköjä muffinsseja)

100 g voita
1 dl kahvia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1/2  dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 ½ dl sokeria
100 g Valion Irish cream & coffee -rahkaa

Päälle
300 g Valion Irish cream & coffee -rahkaa

 Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kahvi. Jäähdytä haaleaksi.
 Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri.
 Erottele yhdestä munasta keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen sivuun.
 Vatkaa erottelemasi valkuainen, loput munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon voi-kahviseos ja siivilöi joukkoon jauhoseos. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.

 Laita taikinaa muffinssivuokiin (täytä n. 2/3 vuoasta).
Sekoita keltuainen ja rahka kulhossa. Laita teelusikalla nokare rahkaa jokaiseen muffinssivuokaan ja pyörittele vähän sekaisin.

 Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa
 n. 15 min. Anna jäähtyä. Pursota rahkaa muffinssien päälle ja halutessasi lisää vielä pari pääsiäismunakarkkia pinnalle.
Lisäsin kaikkiin vuokiin teelusikallisen rahka-keltuaisseosta ja sekoittelin muutaman kerran.
Pursottamista vailla valmiit muffinssit tuoksuivat ihanilta.
Muffinsseja tuli koristeltua myös ihan peruskermavaahdolla ja sekin toimi hyvin, mutta suosikkini olivat pelkällä maustetulla rahkalla päällystetyt herkkupalat.
Herkkuja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti