sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

KELTAINEN KANAVUOKA
 Arkiruokaa - kuinka moni sanoo kyllästyneensä arkiruoan laittamiseen. Siihen, että joka päivä ja monta kertaa päivässä ja mitä sitä taas laittaisi? Omat variaationi liikkuvat varmaan aika tyyppillisissä jauheliha-kana-kala -valikoimissa. Itse varmaan eläisin kanalla, mutta ehkä kuitenkaan en kauaa pelkkää kanaa jaksaisi.
 Tällä kertaa tosin taas sain tehtyä kanasta ruokaa ja siihen houkutus syntyi Jukolan juuston Aitocheddarista. Siis jotenkin vaan juustot ovat niin herkkuani! Cheddarissa on ihana suolaisuus ja voi sanoa, että juusto todella maistuu joltain! Pääsiäisen kunniaksi tästä tuli keltainen kanavuoka.

KELTAINEN KANAVUOKA

200 g makaronia
400 g kanasuikaleita
1 iso sipuli
1 keltainen paprika
100 g maissia
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
2 tl currya
1 tl paprikaa
1/2 tl kurkumaa
mustapippuria
2 dl (1 prk) ruokakermaa (tai kuohukermaa)
2 dl (1 prk) juustokermaa (Pirkan)
Aitocheddar -juustoa

 Keitä makaronit melkein kypsiksi ja valuta ne. Laita uunivuokaan.
Silppua sipuli ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja paprikoita vähän aikaa öljyssä ja lisää sekaan maissit kuumenemaan. Sekoittele vähän aikaa ja kaada uunivuokaan.
 Paista sen jälkeen kanasuikaleet kypsiksi, mausta ne suolalla, currylla, paprikalla, mustapippurilla ja kurkumalla. Kaada päälle ruokakerma ja anna kiehahtaa. Kaada uunivuokaan.
 Sekoita kaikki aineet vuoassa hyvin ja kaada päälle vielä juustokerma ja raasta reilusti cheddaria. Sekoita vähän ja voit lisätä vielä cheddaria pinnalle halutessasi.
 Paista 200 C uunissa n. 15-20 min siten, että vuoka jää vielä kunnolla kosteaksi. Tästä ei ole tarkoitus tulla mitään kiinteää laatikkoruokaa vaan ihanan valuvaa, juustoista kanapastaa.


Ihana keväinen aurinko on hellinyt meitä viime päivien ajan.
Kesää kohti mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti