sunnuntai 6. elokuuta 2017

KEVYTTÄ KANAA JA KASVIKSIA
 Tein viikolla menneen loman innoittamana seesamifetaa uunissa ja sen seuraksi tein kevyen kana-kasvishässäkän. Tämä ruoka on itsessään aika kuivahkoa, joten pieni nokare hilloa, raejuustoa, mozzarellaa tms. kylkeen tekee kokonaisuudesta toimivamman. Kastikkeista en niin itse perusta, mutta varmaan joku keksisi tähän sellaisenkin. Uunissa paistetun fetan kanssa tämä oli todella hyvää ja päästiin ehkä hiukan palaamaan reissufiiliksiin.


KANAA JA KASVIKSIA

400 g kanan/broilerin suikaleita
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 iso sipuli
1 paprika
1-2 porkkanaa
öljyä
1 rkl balsamicoa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
tuoretta oreganoa

 Kuori ja leikkaa sipuli pitkittäin neljään osaan. Leikkaa palat suikaleiksi (poikittain tai pitkittäin, kaikki käy). Leikkaa paprika suikaleiksi. Raasta porkkana tai tee niin kuin minä: kuori porkkana tarvittaessa, höylää kuorimaveitsellä tai juustohöylällä porkkanasta pitkiä lastuja.
 Paista kanat ruskeiksi, mutta ei liian kuiviksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista toisella pannulla (tai siirrä kanat vähäksi aikaa syrjään) ensin öljyssä sipuli- ja paprikasuikaleita, kunnes ne vähän pehmenevät ja sipuli kuullottuu. Lisää porkkanalastut ja sekoittele ihan vähän aikaa.
 Mausta kasvikset suolalla, sokerilla ja balsamicolla. Sekoita ja anna balsamicon kiehahtaa. Lisää kanat sekaan ja sekoita. 
 Ripottele päälle runsaasti tuoretta oreganoa. Tarjoile esim. chilihyytelön ja uunifetan kanssa.
Kahdelle juuri sopivasti naposteltavaa. Tosin keitin lisäksi yhden parsakaalin ja kanaa ja parsaa jäi vielä seuraavaksikin päiväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti