maanantai 7. elokuuta 2017

GRILLATAAN, GRILLATAAN
- viikonloppuna mökillä
 Grillaaminen on miesten touhua! Vai onko kuitenkaan... Olen aina ollut vähän sitä mieltä, että grillaus kuuluu miehille ja naiset nauttikoon lopputuloksesta. En siis itse osaa sytyttää grilliä saati sitten ymmärrä, että missä lämpötilassa tai kuinka kauan mitäkin pitää paistella.
 Pääsin kuitenkin hyvän ystävättäreni kanssa kahdestaan hänen mökilleen ja hups! huomasin seuraavani silmä tarkkana, kun grillissä valmistui ihania herkkuja hänen toimestaan.
 Grillasimme kukkakaalia, kesäkurpitsaa, munakoisoja ja kanaa. Simppelit marinoinnit ennen paistamista, paistaminen ja nautiskelu salaatin ja punaviinin kera. Jeee! Ihanaa ja helppoa.

GRILLATTU KUKKAKAALI 2:lle

1 kokonainen kukkakaali
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
(chiliä)

 Leikkaa kukkakaalista keskeltä pari "pihviä". Voitele palat öljyllä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi chilillä. Mausteita ei tarvitse olla kovin paljon, sillä muuten kukkakaalin mieto, hyvä maku peittyy kokonaan.
 Paista grillissä jonkun aikaa, sillä kukkakaali vie vähän pidemmän aikaa kypsymiseen.  Tosin se saa jäädä kyllä ihan reilusti al denteksi. 
Voitele kukkakaali hyvin öljyllä molemmin puolin, ettei se tartu grilliin.
GRILLATUT KASVIKSET, MUNAKOISO JA KESÄKURPITSA

pienehkö munakoiso
pienehkö kesäkurpitsa
valmista grillauskastiketta ( Caj P. -bbq oil )

 Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan. Valele valmiilla grillikastikkeella ennen grillausta. Tämä Caj P -öljy oli erittäin hyvän makuista, kannattaa kokeilla!
 Grillaa jonkun aikaa käännellen jokaiseen pintaan "raidat".
GRILLATUT BROILERIN PALAT

n. 400 g broilerin sisäfileitä (tai fileitä, jotka leikkaat pienemmiksi)
valmista grillauskastiketta

 Valuta kananpaloille valmista grillauskastiketta ja kääntele hyvin. Anna maustua vähän aikaa.
 Paista kuumassa grillissä käännellen. Tarkasta, että kana on kypsää, mutta älä anna kuivua. 
Kääntele kasviksia ja kanaa tasaisesti. Kuuntelin eräänä päivänä, kun kokki Kari Aihinen sanoi, että hänen mielestään grillaaminen on sitä, kun valmistetaan ruoka suht' nopeasti eikä haudutellen. Näin mekin teimme eli käännellen aineksia aika hyvällä lämmöllä pikaisesti.
Grillattuja, meheviä kasviksia ja kanaa, salaatissa kirsikkaluumutomaatteja ja mansikkaa ja salaatinkastikkeena balsamisiirappia. Leppoisa kesäilta. Pieni tuuli ja laskeva aurinko. Lasi punaviiniä. Täydellistä!
 Meri pauhasi kauempana, kun me saimme olla pienen kaislikon suojassa mökkitontilla. Porvoossa kasvaneena ja lapsuuden ja nuoruuden eläneenä meren tuoksu kuuluu elämään. Pieni suolaisuus, pieni viileys, pieni tuuli (no, tosin joskus vähän isompikin) ja se maisema  kaislikkoineen, luotoineen ja aallokkoineen. Rakastan sitä!
Seuraavana aamuna maistui aamupala auringossa.
Herkkuja taas pöytä pullollaan, ei kiire minnekään!
Loma lopuillaan - tervetuloa arki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti