torstai 10. elokuuta 2017

KESÄMUISTOJA 2017
Jostakin syystä tuntuu, että tämä kesä on ollut tosi pitkä. Tosin jotkut valittelevat, ettei kesää ole tullutkaan, kun eivät pitkät, kuumat jaksot juurikaan ole meitä hellineet.

Ostin kesän alussa kesäkukkien lisäksi erilaisia yrttejä ja muuta ja yksi suosikeistani on ollut tämä amppelimansikka. Se on tuottanut uskomattoman määrän marjoja, kunhan selvitimme lintujen kanssa alkuun, että kuka ne marjat oikein syö! Viritin amppelista roikkumaan vanhan cd-levyn ja se on kyllä tehokkaasti pitänyt linnut poissa. Liekö levystä "kaikuva Ultra Bran musiikki" vai minua viehättävä levyn kaunis sini, josta meillä on lintujen kanssa erilaiset makumieltymykset! Onneksi!
Loman alkutahdit määriteltiin ystävien luona terassin avajaisissa ja kuka voisi vastustaa kutsua kalapöytään. Pikkuherkkuja pöytä pullollaan ja juomat kohdallaan - aikaa saatiin kulumaan tovi jos toinenkin hyvässä seurassa.
Sain itsekin osallistua ja valmistin jälkiruoaksi suklaamoussealemon curdiamarinoituja mansikoita ja mascarpone-kermaa sekä keksicrumblea. 
Loman alkuun kuului myös roadtrip Saarenmaalle Kuressaareen hyvän ystäväni kanssa. 
Kaunis, mutta tuulinen ilma houkutteli Kuressaaressa kiertelemään paikkoja, mutta myös istahtamaan terassille välillä. Onneksi terasseilla on nykyisin valikoima fleece-peittoja, joita saa käärittyä ympärille pahimpien puuskien osuessa kohdalle.
Yksi loman parhaimpia aterioita tuli nautittua Mosaiik Cafen terassilla; Seafood soup sinisimpukoineen!
Kotipuutarhapuuhastelupäivien jälkeen oli vuorossa kummitytön syntymäpäivät siskon perheen uudella veneellä. Miten kaikki maistuukaan niin hyvältä meri-ilman maustamana! 
Synttärisankarin kanssa Porvoonjoen rannalla, veneen kannella, kesäisen ilta-auringon hivelemänä.
Lomaani on jo usean vuoden ajan kuulunut Chi kung-kurssi Urheiluopisto Kisakeskuksessa. Niin tänäkin kesänä. Sateisten päivien jälkeen päästiin heinäkuun puolessa välissä nauttimaan juuri oikeana viikonloppuna upeasta auringosta ja herkullisista ruuista sekä keskittyneistä harjoituksista näissä sielua hellivissä maisemissa!
Kesäliikuntaa parhaimmillaan ja ystävien tapaamisia minulla on ollut myös eri golf-kentillä. Olen sellainen "sunnuntaipelaaja" eli pelailen muutaman kierroksen kesässä ja silloinkin vain hyvässä säässä. Pelaamisessa ei itselleni ole tärkeintä tulos vaan hyvä seura ja kauniit maisemat. Jos peli sattuu vielä sujumaan hyvin, on se vain bonusta!
Loman loppupuolella vietettiin viikko Kreetan lämmössä herkkujen äärellä. Ihanaa ja kamalaa. Siis ihania makuja vaikka kuinka paljon, mutta kamala uimarengas vyötäröllä tällä hetkellä! Huh! 
Tässä herkullisen meze-alkupalojen jälkeen vielä oliiviöljyssä paistettua meriahventa munakoison, sipulien ja paprikan kanssa. Aterian lopuksi meille tarjottiin Rakia, perinteistä kreikkalaista pontikkaa. Täytyy sanoa, että ei lukeudu ihan suosikkeihini, mutta tapoihin kuuluu, ettei siitä saa kieltäytyä.
Loma huipentui pariin päivään ystävän mökillä, jossa vietettiin leppoisaa aikaa auringossa paljuillen, herkutellen ja pääsinpä myös kajakilla merelle.
 Melominen on lähes meditatiivista puuhaa, kun käsien rytmitys on tasainen, kauniit maisemat hivelevät silmää veden liplattaessa kajakin alla ja ympäriltä kuuluu välillä vain satunnaisen linnun äännähtelyä tuulen suhinan lisäksi.
Mahtava loma, upeita kokemuksia, ystäviä, nautiskelua - elämistä tässä ja nyt!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti