sunnuntai 17. tammikuuta 2016

RUUSUKAALEISTA HYVÄÄ
 Kukkakaali ja parsakaali ja valkokaali ovat meillä tavallisia ruokien osia. Niistä saa joko yksinään tai yhdistettyinä muihin aineisiin valtavan määrän herkullisia annoksia.
 Mutta sitten se pieni juttu - ruusukaali! Sen makuun en ole juurikaan päässyt vaan se on aina maistunut jotenkin kitkerältä. No, blogisurffailut veivät minut jokunen päivä sitten Annan Ruokasurffausta -blogiin, jossa hän kehui löytäneensä vihdoin tavan valmistaa taivaalisia ruusukaaleja. Pidämme Annan kanssa samoista mauista, joten testiin meni tämä.
 Ja niinkuin aina, ensin tein ruoan ohjeiden mukaan ja seuraavana päivänä vähän säveltäen. Eli lisäilin aineksia, mutta valmistustapa ja makumaailma pysyivät samoina. Ruusukaaleja täytyy ostaa jatkossakin, koska siitä valmistuu mahtava lisuke lihalle tai kalalle helposti ja nopeasti ja on vielä kaiken lisäksi tosi terveellistäkin. Suosittelen!
Ensin Annan resepti:
PAAHDETUT VALKOSIPULISET RUUSUKAALIT

350g ruusukaalia
1 solovalkosipuli
25g voita
suolaa
mustapippuria

Ota ruusukaaleista ulommat lehdet pois ja leikkaa ruusukaalit puoliksi tai neljään osaan
Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna voi pannulla ja lisää ruusukaalit ja valkosipuli.
Kypsennä keskilämmöllä kunnes ruusukaalit ovat saaneet paahtunutta väriä pintaan ja ovat pehmenneet hieman.
Mausta suolalla ja mustalla pippurilla.
Annan ruusukaalit nautittiin voiporkkanoiden, mehevän ulkofilepihvin ja lahjaksi saadun, ihanan punaviinin kanssa.
Sitten oma versioni
PAAHDETUT RUUSUKAALIT JA MUUTA VIHREÄÄ

n. 200 g ruusukaaleja
n. 100 g pitkiä vihreitä papuja
n. 10 cm pätkä palsternakkaa
4 isoa valkosipulin kynttä
n. 100 g sokeriherneitä
kourallinen mungpavun ituja
voita
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria

 Leikkaa pavuista päät, pätki pavut sen jälkeen kolmeen osaan. Laita pavut kiehuvaan veteen n. 5-10 minuutiksi eli siksi aikaa, kun valmistelet muut aineet.
 Leikkaa ruusukaaleista kanta ja kuori uloimmat lehdet pois. Leikkaa kaalit neljään osaan. Kuori valkosipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori palsternakka ohuelti, halkaise tai leikkaa neljään osaan (riippuen paksuudesta) ja viipaloi sen jälkeen ohuiksi paloiksi. Leikkaa sokeriherneet vinottain muutamaan palaan. Valuta pavut keitinvedestään.
 Laita reilu ruokalusikallinen voita paistinpannuun. Laita pannulle ensin ruusukaalit, valkosipulit, palsternakat ja pavut. Sekoittele, kunnes kaikki alkavat paahtua ja saada väriä. Laita balsamico ja sokeri sekaan ja anna "kiehahtaa" sekoitellen.
 Lisää lopussa herneet ja sekoittele, kunnes ne lämpenevät. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla.
 Ota pannu pois liedeltä ja sekoita viimeiseksi kourallinen mungpavun ituja sekaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti