torstai 7. tammikuuta 2016

KALAPIHVEJÄ JA KASVISLISUKE 
itämaisittain taas
 Ihan kuin olisi jäänyt päälle tuo thai- tai itämaisittain maustettu ruoka, kun taas osuivat silmät tällaiseen Viini-lehden reseptiin ja siitä vähän mukaillen ja oheen lämpimän salaatin tehden päästiin taas aikamoisen makujen sinfoniaan.
 Ylisanoja - no ei, vaan kyllä oli niin herkullista ja kuitenkin kevyttä ja " haluaa lisää" - syötävää tuli tehtyä. Kannattaa aina välillä kokeilla näitä vähän eri tavalla maustettuja kaloja, koska kala kuitenkin on terveellistä ja usein ainakin meillä, tulee tehtyä aika samalla tavalla kalaruokia. Tämä oli vähän kalakakkujen eli fishcakesien tyyppinen ruoka, mutta kuitenkin enemmän ehkä kotimainen versio niistä. Salaatista tuli tosi tulista vaikka laitoin sinne vain yhden miedon chilin. Tosin laitoin sen siemenineen, joten se varmaan lisäsi poltetta.
KALAPIHVIT ITÄMAISITTAIN

n. 500-600 g kirjolohta tai lohta
1 banaanisalottisipuli tai 2 pientä salottisipulia
1 kevätsipuli
muutama ruohosipulin varsi
1/2 iso suippopaprika
n. 1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 tl kurkumaa
1/2 limen mehu
1 kanamuna
1/2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
korppujauhoja
öljyä

 Laita ruodoton, viipaloitu kala monitoimikoneeseen tai kuutioi tosi pieniksi kuutioiksi. Silppua salottisipuli, kevätsipuli ja ruohosipuli, kuutioi pieneksi paprika ja laita kaikki monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. 
 Laita sekaan mausteet ja muna sekä korppujauhot. Pyöräytä koneella sekaisin kaikki. Jos sinulla ei ole konetta, sekoita kaikki muuten sekaisin. 
 Muotoile kalamassasta lusikan avulla tai käsin pieniä pihvejä ja kierittele ne lautaselle laitetuissa, runsaissa korppujauhoissa molemmin puolin. 
 Lämmitä öljy pannussa ja laita pihvit paistumaan. Ruskista ne nopeasti molemmin puolin ja laita ruskistetut pihvit uunin kestävään vuokaan. Itse tein aina 5-6 pihviä lautaselle ja nostin ne paistumaan. Sitten lisäsin korppujauhoja lautaselle ja taas uusi satsi. Samalla tietenkin piti huolehtia paistumassa olevista pihveistä ja kääntää ne välillä.
 Kun olet paistanut kaikki pihvit ja laittanut ne uunivuokaan, laita vuoka 175C uuniin n. 15-20 minuutiksi kypsymään. Kun saat pihvit uuniin, voit tehdä lämpimän salaatin.

LÄMMIN VIHERSALAATTI

1 sipuli
n. 10 cm pala purjosipulia
1 punainen chili
pari kourallista baby-pinaattia
reilu kourallinen sokeriherneitä
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
kourallinen suolapähkinöitä

 Kuori ja leikkaa sipuli puoliksi ja sitten viipaleiksi. Viipaloi purjo ja chili (ei tarvitse poistaa siemeniä, jos haluat salaatista tulista). Viipaloi pinaatti rouheasti ja viipaloi sokeriherneet vinottain.
 Kuullota öljyssä ensin sipulit ja chilit. Lisää vähän ajan kuluttua balsamico ja muut mausteet. Sekoita ja lisää pinaatit ja sokeriherneet. Sekoittele hetken ja lisää suolapähkinät. Tarjoile heti.
 Pihvejä jäi vielä seuraavaksi päiväksikin, joten vähän tuunaamalla, syntyi taas erilainen ruoka: kala-burgerit.
KALA-BURGERIT

2 paahtoleipää
2 reilua juustoviipaletta
2 kalapihviä
voileipäpikkelsiä
maustekurkkuja
salaattia

Laita paahtoleivät paahtumaan. Laita pari kalapihviä mikroaaltouuniin (tai tavalliseen uuniin), joiden päälle olet laittanut muutaman juustoviipaleen. 
 Kokoa burgerit laittamalla paahdetun leivän päälle kalapihvit juustoineen, vähän voileipäpikkelsiä, voileipäkurkkuja eli maustekurkkuja ja salaatin lehtiä. Laita viimeiseksi toinen paahtoleipä ja nauti heti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti