maanantai 18. tammikuuta 2016

PAAHDETTU KUKKAKAALI
  Kukkakaaligratiini on yksi ikiaikaisia suosikkejani. Tai kukkakaali kesäkeitossa. Tai raaka kukkakaali dipattuna kuumaan juustofonduehen. Kahta kertaa ei tarvinnut siis miettiä, kun luin Appelsiineja ja Hunajaa -blogista paahdetusta kukkakaalista. Olin valmistamassa kirjolohifilettä uunissa ja ajattelin, että kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
 Kokonaisuus toimi hyvin eli uunilohi, paahdettu kukkakaali ja ruusukaalilisuke maistuivat yhdessä hyvältä. Ruoan jälkeen ei tullut yhtään ähky olo. Mies tosin totesi kukkakaalista, että maistuu ihan kukkakaalilta. Eli paahda tai keitä, miten itsellesi vain sopii.
PAAHDETTU KUKKAKAALI

1 kokonainen kukkakaali, jossa vähän kantaa jäljellä
suolaa
oliiviöljyä
mustapippuria
2 rkl voita

 Irrota lehdet ja laita kukkakaali nurinpäin kokonaisena kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kukintojen tulee olla veden alla, mutta kannan ei. Anna kiehua, kunnes kaali on vähän pehmennyt (veitsellä kokeiltaessa, se painuu helposti kaaliin).
 Nosta kaali vedestä ja anna vähän kuivahtaa. Ripottele päälle 3-4 rkl oliiviöljyä siten, että sitä menee joka puolelle. Kuuma kaali imee öljyn hyvin sisäänsä. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.
 Laita kukkakaali uunivuokaan leivinpaperin päälle (sitä voi vähän rypistää, niin se näyttää paremmalta ja myös tukee kaalia) ja laita kaali 250 C uuniin. Jos valmistat uunissa pelkän kaalin, voit antaa olla lämmön noin korkeana koko ajan.
 Itse laitoin n. 10 minuutin päästä uuniin myös suolatun ja pippuroidun, sitruunalla maustetun kirjolohen uunivuoassaan. Pudotin tässä vaiheessa lämmön 200 C:een ja annoin molempien olla uunissa vielä reilun puoli tuntia. Halusin lohestakin vähän rapeaa ja siksi näin pitkä paistoaika.
 Kukkakaali saa kunnolla ruskistua uunissa. Kun otat sen pois uunista, pirskottele vielä päälle vähän oliiviöljyä ja laita pintaan myös pari nokaretta voita sulamaan. 
Uunivuoan pohjalta voi vielä lusikoida öljy-voiseosta ruoan päälle. Ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti