keskiviikko 5. elokuuta 2015

RAPUJEN AIKAAN
 Syksy, tummenevat illat, lämpö (toivottavasti) ja ravut! Meillä vietettiin poikkeuksellisesti pienimuotoisia rapujuhlia keskellä viikkoa tyttäreni toivomuksesta. Emme odotelleet pimeän saapumista vaan nautimme valosta ja lämmöstä ja tietenkin ravuista. 
 Pakasteravut sulatamme pakkauksessaan, poistamme ravut ja laitamme ne aina vielä omaan liemeen, johon tulee 3 l vettä, 3 rkl suolaa ja reilusti tillinvarsia. Liemi kiehautetaan ensin, jäähdytetään ja sitten otetaan tillin varret liemestä pois. Ennen rapujen laittoa lisätään vielä uudet tillit sekaan. Annetaan olla jäähtyneessä liemessä n. 2-3 tuntia. Valutetaan ja laitetaan tarjolle.
Meillä on sopiva, iso lasilautanen, johon ravut saa aseteltua kivasti ja keskelle tietenkin kruunutillin kukintoja.
Leivänpaahdin kannetaan aina ulos terassin pöydälle, jossa leipiä on helppo paahtaa tarpeen mukaan. Vanhoista rapulaatikoista on leikattu ja säästetty rapujen kuvia, jotka laitellaan aina koristeeksi.
Ja paahtoleivälle tulee ripotella runsaasti tuoretta tillisilppua!
Anni ehti tehdä hyvissä ajoin hyytymään meille tosi hyvät ja raikkaat sitruuna-pannacotat jälkiruoaksi. Ja niitten pinnalle haettiin puutarhasta punaisia viinimarjoja.
Pysyttiin siis väriteemassa alusta loppuun.
Mukavia rapujuhlia teillekin!3 kommenttia:

  1. Hei Tarja! Kyselisin, miten kauan annoit rapujen sulaa ennen uuteen liemeen laittamista? Sulatusajasta on monia ajatuksia...jos pätkähtää pakonomainen tarve syödä rapuja pian...

    VastaaPoista
  2. Hei Tarja! Kyselisin, miten kauan annoit rapujen sulaa ennen uuteen liemeen laittamista? Sulatusajasta on monia ajatuksia...jos pätkähtää pakonomainen tarve syödä rapuja pian...

    VastaaPoista
  3. Päivi, ravut olivat meillä jääkaapissa puolisen vuorokautta ja huoneenlämmössä n. 5 tuntia. Ei haitttaa, vaikka ne olisivat vielä hiukan kohmeisia. Meillä ne tosin oivat sulaneet juuri hyvin - kylmiä, mutta eivät jäisiä.

    VastaaPoista