perjantai 21. elokuuta 2015

KANALASAGNE CHEDDARILLA
 Muutamalla perusaineella sain tehtyä nopeasti ja vaivattomasti lasagnen arki-iltana. Kaapissa oli kanaa, joten vaihteeksi täyte muodostui siitä. Maailman helpoin juustokastike syntyi Koskenlaskijan cheddarista ja maidosta. Ja maku: se oli napakymppi!
Kuva ei ehkä imartele, mutta maku korvasi kuvan puutteet.

KANALASAGNE

täysjyvälasagnelevyjä
Kanakastike:
n. 400 g kanaa (suikaleina tai fileinä)
öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1-3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
pizzamaustetta (tai oreganoa tai basilikaa tai molempia)
1 prk Mutti-tomaattimurskaa (tai jotain muuta, mutta Mutti on niin hyvää koostumukseltaan)
halutessasi/trvittaessa vähän vettä
Juustokastike:
250g (1 prk) Koskenlaskijan cheddaria
2 dl maitoa
ripaus suolaa
Päälle:
reilusti juustoraastetta

 Silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Pilko kanat mahdollisimman pieniksi ja paista öljyssä kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa sipulit pannulle ja anna kuullottua kanojen seassa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä pizzamausteella. Lisää pannulle tomaattimurska, sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen. Voit lisätä kanakastikkeeseen tilkan vettä, jos tuntuu, että se meinaa kuivahtaa.
 Laita kattilaan maito ja cheddar, lämmitä ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Voit laittaa halutessasi kastikkeeseen ripauksen suolaa.
 Laita uunivuoan pohjalle vähän kanakastiketta ja vähän juustokastiketta. Lisää seuraavaksi kerros lasagnelevyjä. Sen jälkeen toista: kanakastiketta, juustokastiketta, lasagnelevyjä. Laita viimeiseksi levyjen päälle kanakastiketta ja juustokastiketta ja reilusti juustoraastetta.
 Paista 175 C uunissa n. 45 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti