sunnuntai 2. elokuuta 2015

LOMAN PÄÄTÖSATERIA, BOTTEGA ja;
 halloumia salaatissa,
rapuja pastassa,
mustikoita juustokakuissa
 Hiljaiseloa blogissa tarkoittaa "touhua on riittänyt lomalla"! Keittiössä olen pyörinyt entiseen malliin, mutta enpä ole juuri ehtinyt istahtamaan kirjoitusten ääreen missään välissä. Nyt ollaan viime metreillä eli huomenna arki palaa kuvioihin ja pääsen työn touhuun, ihan mukavaa näin viiden viikon lomailun jälkeen.

 Eilen ehdin iltapäivällä käväisemään Kallio Block Partyissä ystäväni kanssa ja kävimme nautiskelemassa päiväkirjaklubin annista. Sairaan hauskaa! Käväiskääpä joskus kuuntelemassa teinipäiväkirjojen luentaa, klubit jatkavat toimintaansa taas syksyllä Korjaamolla.
 Illalla oli sitten "The päätösaterian" vuoro. Viinivinkin kirjeistä sain poimittua pari herkkupalaa, joita päätin tarjota hyvän proseccon kanssa. Helppoa, kun voi nauttia samaa juomaa läpi aterian. 
 Alkuruokana tarjosin hunajaista halloumisalaattia - NAM! Salaattiin olisi pitänyt lisätä vielä avokadoja (vinkki), mutta unohdin ne kauppaan. Ei haitannut. Kannattaa kokeilla! 
HUNAJAINEN HALLOUMISALAATTI

tammenlehtisalaattia
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja (keltaiset olisivat sopineet tähän,kaupassa ei ollut)
(avokadoa)
halloumia
hunajaa
öljyä
balsamicoa

Revi salaatteja laakean kuhon pohjalle. Puolita kirsikkatomaatit ja sirottele päälle. Leikkaa halloumi viipaleiksi. Kuumenna joko parila- tai tavallisella pannulla öljyn ja hunajan sekoitusta (molempia n. 1-2 rkl). Ruskista halloumiviipaleet molemmin puolin. Hunaja antaa niihin ihanan kullan vivahteen ja mahtava maun. Laita juustoviipaleet salaatin päälle ja ripottele lopuksi vähän balsamicoa päälle. Tarjoa heti kuumana.
 Pääruoaksi valmistin jättiravun pyrstöjä pastan kanssa. Kuulostaa tavalliselta, mutta "se jokin" oli vanilja, joka teki tästä taivaallista! Kyllä vaan, vaniljatangosta raaputetaan siemeniä sekaan ja taas: NAM! Eikä ole yhtään liioittelua sanoa, että todella helppoa ja niin hyvää. Resepti on neljälle, mutta eilisen kahden hengen ruokailuun puolitin sen.
 JÄTTIRAPUJA JA VANILJAVOIPASTAA

16-20 pakastettua, raakaa jättikatkarapua
500 g spagettia
vettä, suolaa
VANILJAVOI
125 g voita
1 vaniljatanko
1 1/2 dl parmesaania
1/2 dl silputtua lehtipersiljaa
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria


Ota jättikatkaravun pyrstöt hyvissä ajoin sulamaan. Meillä oli aika pieniä pyrstöjä eli lukumäärä niitten koon mukaan.
 Valmista vaniljavoi: Silppua lehtipersilja saksilla esim. lasissa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi vatkaimella ja mausta se reippaasti suolalla ja pippurilla. Lisää voivaahtoon silputtu persilja ja halkaistun vaniljatangon sisus.
 Ota 2 rkl vaniljavoita sivuun jättirapujen pariloimista varten. Sekoita parmesaaniraaste loppuun vaniljavoihin.
 Keitä pasta reilulla suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
 Paista jättikatkaravut parilapannulla vaniljavoissa pastan kiehuessa. Valuta pasta.
 Laita pasta kulhoon vaniljavoin kanssa (tai lisää voi pastakattilaan) ja sekoita kunnes voi sulaa. Jaa se annoslautasille ja pane jokaiseen annokseen 4-5 tulikuumaa jättikatkarapua. Tarjoa heti.
 Jälkiruoka odotti vielä meitä kaiken herkuttelun päätteeksi. Olin aamupäivällä tehnyt pienet juustokakut valmiiksi hyytymään, joten ne oli vain helppoa ottaa jääkaapista lautasille. Mutta niistä ja niiden resepti myöhemmin. 
Nyt on siis aika palata ruotuun ja arkeen. Herkuttelua vähemmälle ja liikuntaa enemmän. Katsotaan, miten onnistuu. Nimittäin jo nyt pyörivät mielessä muutamat kokeilemattomat reseptit... 
Mitäs kaikkea sinä olet lomallasi tehnyt?
Ihanaa arkea loman jälkeen jokaiselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti