sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

ROCKY ROAD FUFGE
 Viikonlopun suolaisen makea herkkupala syntyi BakeVille -blogin innoittamana. Tämä on ollut pitkään to-do -listalla ja vihdoin sain sen toteutettua. Onneksi tätä ei voi syödä paljon kerrallaan, sillä mitään kevyttuotetta tästä ei saa tekemälläkään. Mutta kivan näköisiä makeisia vaikka juhlapöytään näistä tulee.

ROCKY ROAD FUDGE

1 tölkki kondensoitua maitoa
1 dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
reilu ½ dl vaaleaa siirappia/glukoosisiirappia
125 g voita
130 g maitosuklaata
2 dl suolapähkinöitä
n. 10 salmiakkiaakkosta (tai muuta pehmeähköä salmiakkimakeista)
3 dl minivaahtiksia

Laita maito, sokerit, siirappi ja voi kattilaan. Lämmittele miedolla lämmöllä  koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes sokeri ja voi on sulanut.
 Nosta sitten lämpö kovemmalle ja kiehuttele 6-8 min kunnes seos paksuuntuu selvästi ja muista sekoittaa edelleen koko ajan.
 Ota kattila pois liedeltä ja sekoita suklaa sekaan.
 Leikkaa salmiakit pieniksi paloiksi ja lisää ne sekä suolapähkinät ja kourallinen vaahtiksia fudgemassaan ja pyöräytä hyvin sekaisin.
 Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele loput vaahtikset pinnalle ja painele niitä jotta jokainen tarttuu massaan.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi pöydällä ja nosta sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

 Riippuu astian koosta, minkä kokoisia makeisista tulee. Itselläni oli n.15x25 cm astia ja makeisista tuli vähän turhankin paksuja. Leikkasin ne seuraavana päivänä reiluiksi kuutioiksi ja paloja tuli n. 24. Pienemmätkin riittäisivät, joten leikkaamisellakin voit säädellä palojen määrää.


K

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti