tiistai 7. huhtikuuta 2015


PIHATÖITÄ JA PITALEIPÄÄ
  Mahtavan aurinkoisena pääsiäismaanantaina oli ihan pakko mennä pihahommiin. Ihmeellisen tuuleton ja lämmin päivä houkutteli joka pihapiiriin rapsuttajia ja leikkaajia. Itse aloitin pihapuuhat välineitten huollolla, joka oli jäänyt syksyllä tekemättä. Auton liuotinpesunestettä puutarhasaksiin ja lika lähti melkein katsomalla. Kuivaus ja vähän öljyä ja sitten touhuilemaan. 
 Tytär Anni oli mukana ja saikin pari leikkuu-urakkaa hyvään malliin. Itse lähinnä haravoin ja kuskasin leikattuja oksia pois. Alkaa näyttää jo vähän paremmalta tämän päivän jälkeen, mutta vielä riittää urakoitavaa tuleviksikin aurinkopäiviksi.

 Hirveästi ei ollut voimia eikä energiaa enää iltaruoan valmistukseen, mutta pienellä rutistuksella viimeinenkin pääsiäispyhä päättyi - mihinkäs muuhun kuin syömiseen! Nyhtölammasta oli vielä jäljellä, joten se päätettiin syödä pita-leipien kera (kiitos Kreikka-fani-Sirpalle vinkistä). Siis leipomaan pita-leipiä , joita olen tehnyt aiemminkin. Ja feta-tsatsikia, jota on syöty melkein joka päivä jonkun ruoan kanssa, piti tehdä myös lisää. Ja coleslawta. Mehevät pitat hävisivät alta aikayksikön!
Pihalla alkaa olla jo muutakin elämää :)
Raparperit ovat punakkoina työntymässä esille. Olen joka vuosi yrittänyt jakaa isoja juurakkojani, mutta sitä mukaa, kun lapioin niitä ylös, ilmestyy viereen taas uutta.
Lipstikka on myös ensimmäisten joukossa aloittamassa kasvuaan ja siitä kasvaakin kesän aikana miehen mittainen pensas.
Sain aikoinaan kymmenisen vuotta sitten kollegaltani pienen palan piparjuurta, ihan sellaista kaupasta ostettua, muovikääreessä olevaa. Hän neuvoi istuttamaan sen (ilman muovia ;) ) maahan. Siitä asti se on kasvanut ja levittänyt juurakkoaan pihalla. Ja sieltähän se taas tänäkin keväänä puskee kaikkien rikkaruohojen seasta!

Mukavaa kevään ihmettelyä teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti