torstai 9. huhtikuuta 2015

LOHIPIHVIT UUNISSA
 Yritän tehdä kalaruokia ainakin kerran viikossa. Joskus se toteutuu ja joskus ei. Lohi on helppo kala, jonka voi työntää uuniin sellaisenaan, vähän maustaa filettä ja itsekseen tulee sen jälkeen. Pientä vaihtelua saa sillä, että jauhaa lohen ja tekee siitä pihvejä. Ja tässä ei todellakaan ole mitään ylimääräistä! Pannulla paistaen pihveihin saa kauniin ruskean pinnan, mutta terveellisempi ja helpompi vaihtoehto on laittaa lohet uuniin. Äärettömän helppoa ja maistuvaa kermaviilikastikkeen kanssa. Tässä vinkki vaikka viikonlopuksi isommallekin porukalle.
LOHIPIHVIT UUNISSA  (12 kpl)

n. 700 g lohifilettä
2 kananmunan keltuaista
1 salottisipuli
½ sitruunan mehu
tilliä
1 rkl suolaa
rouhittua valkopippuria
½ tl chili-limerouhetta (tai pelkkää chiliä)

Nypi lohesta ruodot ja leikkaa fileestä nahka irti. Paloittele vähän ja laita monitoimikoneeseen. Silppua salottisipuli pieneksi ja laita sekaan. Lisää kaikki loput aineet vielä ja jauha tasaiseksi massaksi.
Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se kevyesti öljyllä. Laita lusikalla paperilla lohimassaa ja taputtele pihveiksi.
Paista 200 C uunissa n. 15 min.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti